ZZP’er bespaar op uw kosten en ga niet meer akkoord dat uw accountant/boekhouder een jaarrekening opstelt, zonder dat u erom vraagt. Zo’n jaarrekening kost u snel een paar honderd euro en staat voor de zzp’er vaak vol met onbegrijpelijke taal en kengetallen, weet zzp boekhouder.

Als u naar de bank moet voor een financiering of voor de aanvraag van een hypotheek is een jaarrekening soms nog wel wenselijk, maar dan kunt u er nadrukkelijk om verzoeken.

Detail van mensen over jaarrekening gebogen

Jaarrekening is niet meer nodig

Jaarrekening niet nodig voor zzp’ er

In een grijs verleden was een jaarrekening wel normaal voor een zzp’ er, maar anno 2018 volstaat allang een balans- en winst-en verliesrekening die uit uw boekhoudprogramma komt. De jaarrekening is uiteraard nog wel verplicht voor MKB-bedrijven met minder dan tien werknemers en een omzet van minder dan 1 miljoen euro. Die worden niet langer verplicht om een jaarrekening op te stellen.

Heeft u wel een jaarrekening nodig voor de financiering van een eigen woning dan kunnen wij u helpen. De kosten zitten niet in ons maandelijks pakket. Klik hier voor meer info.

 

Video Thumbnail

Pin It on Pinterest