U werkt hard als zzp’er en denkt hoe meer u werkt hoe meer u verdient in Box-1. Maar die spreekwoordelijke vlieger gaat niet altijd op. Less is more geldt op fiscaal vlak voor de zzp’er die in het toptarief van de IB valt. Hoe meer u verdient en hoe dichter u bij het hoogste tarief komt, hoe minder u -relatief gezien- overhoudt aan het verdiende in het toptarief.

Dat geldt ook met ingang van 2020, alleen veranderen dan de speregels.

 

2020. Minder aftrek als Box-1 hoger is dan € 68.507

2020. Minder aftrek als Box-1 hoger is dan € 68.507

Vele aftrekposten zijn m.i.v. 2020 echter niet meer aftrekken in Box-1 tegen het toptarief. Als zzp’er krijgt u hier mee te maken als uw box 1-inkomen meer is dan  € 68.507.

Het gaat om,

  • de al beperkte aftrek van hypotheekrente,
  • ziektekosten, studiekosten -privé -en giften,
  • zelfstandigenaftrek, startersaftrek, MKB-winstvrijstelling, S&O-aftrek en meewerkaftrek.

De aftrekposten leveren de zzp’er in 2020 nog maar een voordeel op van maximaal 46%. De drie jaren erna wordt dit verder afgebouwd naar 43, 40 en37,05% in 2023.

Video ThumbnailU werkt hard als zzp'er en denkt hoe meer u werkt hoe meer u verdient in Box-1. Maar die spreekwoordelijke vlieger gaat niet altijd op. Less is more geldt op fiscaal vlak voor de zzp'er die in het toptarief van de IB valt. Hoe meer u verdient en hoe dichter u bij het hoogste tarief komt, hoe minder

 

Pin It on Pinterest