Vooruitbetalen van aftrekbare kosten is soms een optie. Heeft u in 2016 al veel aan aftrekbare kosten bv Giften, ziektekosten, studiekosten – betaalt en bent u al over de drempel en wilt u in 2017 minder giften doen, maat weet u al wel voor hoeveel dan kan het lonen om dit jaar meer uit tegen aan kosten. U bent al over de spreekwoordelijke drempel heen.

 

Aftrekbarekosten 2017 in 2016 betalen

Wordt u in 2017 65+ dan valt u waarschijnlijk met een groot deel van uw inkomen in een lagere belastingschijf. U kunt de kosten dan in 2016 nog aftrekken tegen een hoger tarief.

Komt u boven het heffingsvrije vermogen in Box-3 uit dan kan het ook daarom interessant zijn om vooruit te betalen. Uw vermogen is dan lager en uw aanslag Box-3 zal ook lager zijn.

Veel mensen willen in 2016 ook hun hypotheek oversluiten. De boeterente die u betaalt om een lagere hypotheekrenet te krijgen is gewoon aftrekbaar bij uw inkomstenbelasting en u betaalt dan jaarlijks de veel lagere rente dus u wordt na een paar jaar meer liquide.

Er zijn ook mensen die hun hypotheekrente al 6 maanden vooruit willen betalen. Niet elke bank gaat daarmee akkoord. Informeer daarom eerst bij uw bank. Gaan die wel akkoord dan is die renet over zes maanden aftrekbaar in 2016.

Video ThumbnailVooruitbetalen van aftrekbare kosten is soms een optie. Heeft u in 2016 al veel aan aftrekbare kosten bv Giften, ziektekosten, studiekosten – betaalt en bent u al over de drempel en wilt u in 2017 minder giften doen, maat weet u al wel voor hoeveel dan kan het lonen om dit jaar meer uit tegen aan ko

 

Pin It on Pinterest