Er zijn verregaande plannen om kleine ondernemersregeling -KOR- voor de BTW per 1 januari 2020 te vervangen voor een omzetgerelateerde vrijstellingsregeling.

Anno 2018 moet u als zzp’ er de KOR-korting berekenen. De nieuwe regeling lijkt simpeler en gaat alleen uit van een simpele omzetgrens. Als de zzp’er daar onder blijft, kan hij kiezen of hij de regeling toepast.

 

Alle info over wijziging KOR per 1-1-2020

Als de ondernemer ervoor kiest om de regeling toe te passen, dan brengt hij geen BTW in rekening aan zijn afnemers. Hij kan de BTW die andere ondernemers hem in rekening brengen ook niet aftrekken. Hij is met andere woorden van BTW vrijgesteld. Hij hoeft geen BTW-aangifte te doen. Ook zijn er geen administratieve verplichtingen, tenzij de ondernemer goederen levert en de plaats van levering buiten Nederland ligt.

De vraag die nog als een wesp door de hoofden van veel zzp’ ers zoemt is, wat als de omzet hoger is dan de nieuwe grens, maar de zzp’ er wel heel veel inkoop en in activa investeert, is hij/zij dan ook vrijgesteld, want dat is nu nog wel het geval.

Pin It on Pinterest