Arbeidsbeloning aan partner niet toegepast. Geen nood. Meewerkaftrek is nog mogelijk. Heeft u als ZZP’er een partner die meewerkt in uw bedrijf, dan kunt u ervoor kiezen deze partner een arbeidsbeloning toe te kennen.

Bij een beloning van € 5.000 of hoger kunt u deze als bedrijfslast in mindering brengen op uw ondernemingswinst. Heeft uw partner zelf een baan (inkomen) dan is dit niet altijd voordelig, werkt uw partner niet of valt hij/zij in een lagere belastingschijf dan kan dit zeer interessant zijn.

Arbeidsbeloning aan partner niet toegepast in 2018. Geen nood. Meewerkaftrek is nog mogelijk.

Heeft u als zzp’ er n 2018 geen arbeidsbeloning uitbetaald, dan kunt u in plaats daarvan de meewerkaftrek toepassen. De meewerkaftrek bedraagt tenminste 1,25% en maximaal 4% van de winst. Voorwaarde is dat uw partner meer dan 525 uur meewerkt.

Advies:

Registreer wel het aantal uren dat uw fiscaal partner in 2018 meewerkte in uw bedrijf. Vraag aan uw boekhouder wat voor 2019 handiger is. Uitbetalen arbeidsbeloning of toepassen meewerkaftrek.

 

Video ThumbnailArbeidsbeloning aan partner niet toegepast. Geen nood. Meewerkaftrek is nog mogelijk. Heeft u als ZZP’er een partner die meewerkt in uw bedrijf, dan kunt u ervoor kiezen deze partner een arbeidsbeloning toe te kennen. Bij een beloning van € 5.000 of hoger kunt u deze als bedrijfslast in mindering br

 

Pin It on Pinterest