Donderdag 7 september zond BNN de eerste aflevering uit van Jan de Belastingman.  Jan Versteegh laat zien hoe multinationals belasting ontwijken. Veelal gaat dat via een hoofdkantoor in Nederland.

Versteegh vindt dat – net als legio zzp’ers – niet rechtvaardig. “Van Starbucks tot Ikea, van Lionel Messi tot Jackie Chan. Met slimme trucs weten ze miljarden euro’s uit de vingers van de fiscus te houden. En wie betaalt de rekening? Juist: jij en ik.”

Jan de Belastingman stelt de vraag  ‘ kan zzp’ er ook op legale geen belasting betalen’

 

Bekijk hier 1e aflevering over belastingontwijken Jan de Belastingman

 

Daarom gaat Versteegh met een aantal Nederlandse ondernemers kijken of zij ook op volkomen legale wijze in het buitenland belastingvrij door het leven kunnen gaan.

Het is oneerlijk, stelt hij. “Belasting betalen: leuk hebben ze het nooit kunnen maken. Behalve dan voor de grote bedrijven en allerrijksten. Die hoeven namelijk niet te dokken.”

Jan Versteegh wil ook Nederlandse ondernemers laten profiteren van dat lage tarief. Hij gaat daarom gaat kijken of zij ook op volkomen legale wijze belastingvrij door het leven kunnen gaan.

Video ThumbnailDonderdag 7 september zond BNN de eerste aflevering uit van Jan de Belastingman.  Jan Versteegh laat zien hoe multinationals belasting ontwijken. Veelal gaat dat via een hoofdkantoor in Nederland. Versteegh vindt dat – net als legio zzp’ers – niet rechtvaardig. “Van Starbucks tot Ikea, van Lionel Me

 

 

Wie is Jan de Belastingman

Jan Versteegh was twee jaar verslaggever bij PowNews. Hierna  ging hij in 2014 naar BNN, om daar Spuiten en Slikken te presenteren. In 2015 won Versteegh de Televizier Aanstormend Talent Award.

https://www.npo3.nl/jan-de-belastingman/07-09-2017/BV_101384818

Pin It on Pinterest