Welke zzp’ er wil er niet op een legale manier geen belasting betalen. Programmamaker Jan Versteegh –BNN- brengt zelf zijn bonnetjes nog netjes naar de boekhouder. Toch is hij nieuwsgierig hoe multinationals belasting ontwijken. Veelal gaat dat via een hoofdkantoor in Nederland.

Versteegh vindt dat net als legio zzp’ers niet rechtvaardig. “Van Starbucks tot Ikea, van Lionel Messi tot Jackie Chan. Met slimme trucs weten ze miljarden euro’s uit de vingers van de fiscus te houden. En wie betaalt de rekening? Juist: jij en ik.”

Jan de Belastingman ‘ kan zzp’ er ook op legale geen belasting betalen’

 

Daarom gaat Versteegh met een aantal Nederlandse ondernemers kijken of zij ook op volkomen legale wijze in het buitenland belastingvrij door het leven kunnen gaan.

Het is oneerlijk, stelt hij. “Belasting betalen: leuk hebben ze het nooit kunnen maken. Behalve dan voor de grote bedrijven en allerrijksten. Die hoeven namelijk niet te dokken.”

Jan Versteegh wil ook Nederlandse ondernemers ook laten profiteren van dat lage tarief. Hij gaat daarom gaat hij kijken of zij ook op volkomen legale wijze belastingvrij door het leven kunnen gaan.

Video ThumbnailWelke zzp’ er wil er niet op een legale manier geen belasting betalen. Programmamaker Jan Versteegh –BNN- brengt zelf zijn bonnetjes nog netjes naar de boekhouder. Toch is hij nieuwsgierig hoe multinationals belasting ontwijken. Veelal gaat dat via een hoofdkantoor in Nederland. Versteegh vindt dat

 

 

Wie is Jan de Belastingman

Jan Versteegh Is twee jaar bij PowNews verslaggever  geweest. Hierna  ging hij in 2014 naar BNN, om daar Spuiten en Slikken te presenteren. In 2015 won Versteegh de Televizier Aanstormend Talent Award.

 

Bekijk hier de aflevering van Pauw waarin Jan Versteegh aan het woord komt.

Welke zzp’ er wil er niet op een legale manier geen belasting betalen. Programmamaker Jan Versteegh –BNN- brengt zelf zijn bonnetjes nog netjes naar de boekhouder. Toch is hij nieuwsgierig hoe multinationals belasting ontwijken. Veelal gaat dat via een hoofdkantoor in Nederland. Versteegh vindt dat

 

Kijk Jan de Belastingman en beoordeel of er ook voor u als zzp’ er een constructie is. Het programma is vanaf 7 september elk donderdag om 20.55 op NPO 3 te zien.

Pin It on Pinterest