De Belastingdienst geeft aan dat er op dit moment meerdere valse e-mails en sms’jes in omloop zijn. In de berichten staat dat direct een openstaande vordering aan de Belastingdienst moet worden voldaan.

Belastingdienst meldt valse e-mails en sms’jes

In de valse e-mails en sms-berichten wordt gesproken van een openstaande digitale factuur of een openstaande schuld. Ook wordt gemeld dat er al meerdere herinneringen zijn verzonden. Soms wordt zelfs gedreigd met inbeslagname. De fiscus wijst erop dat zij nooit per email of sms vraagt om een betaling te doen. Belastingplichtigen die een dergelijk phising bericht hebben ontvangen, wordt geadviseerd om de email, inclusief eventuele bijlagen, of het sms-bericht niet te openen, maar direct te verwijderen.

 

 

Belastingdienst meldt valse e-mails en sms’jes

Indien belastingplichtigen het zogenaamd openstaande bedrag uit hun zzp-administratie wel hebben betaald en/ of schade hebben aan hun computer wordt geadviseerd om direct contact op te nemen met de eigen bank en aangifte te doen bij de politie.
Meer informatie is te vinden op de site van de Belastingdienst. Phising berichten kunnen tevens worden gemeld via de link Meld valse e-mails, phishing e-mails.

Video ThumbnailDe Belastingdienst geeft aan dat er op dit moment meerdere valse e-mails en sms’jes in omloop zijn. In de berichten staat dat direct een openstaande vordering aan de Belastingdienst moet worden voldaan. Belastingdienst meldt valse e-mails en sms’jes In de valse e-mails en sms-berichten wordt gesprok

 

Pin It on Pinterest