U bent particulier en zit met de handen in het haar want de belastingaangifte komt er weer aan. Nu is hij al voor een deel ingevuld. Dus u hoeft een groot deel alleen maar te checken. En om eerlijk te zijn dat is vaak nog lastiger dan zelf invullen.

U kunt echter ook recht hebben op aftrekposten die de belastingdienst nog niet heeft vermeld. Het zijn kosten die u in de loop van het jaar heeft betaald. En die aftrekbaar zijn of niet zijn vergoed.

 

Belastingtip Alimentatie ex-partner wel aftrekbaar

ZZP-boekhouder zet er een aantal voor u op een rij.

  •  alimentatie voor ex-partner is aftrekbaar, voor kinderen niet.

U bent gescheiden en betaalt alimentatie aan uw ex-partner dan is dit bedrag aftrekbaar, als u alimentatie van uw ex-partner ontvangt is dit bij u belast, u dient dit aan te geven in uw aangifte.

Voorheen was de betaling voor uw kinderen ook aftrekbaar. En daarna was het aftrekbaar als uitgaven voor levensonderhoud van kinderen. Maar miv 2015 is dit afgeschaft.

Video ThumbnailU bent particulier en zit met de handen in het haar want de belastingaangifte komt er weer aan. Nu is hij al voor een deel ingevuld. Dus u hoeft een groot deel alleen maar te checken. En om eerlijk te zijn dat is vaak nog lastiger dan zelf invullen. U kunt echter ook recht hebben op aftrekposten die

 

 

Pin It on Pinterest