U bent particulier en zit met de handen in het haar. Want de belastingaangifte komt er weer aan. Nu is hij al voor een deel ingevuld dus hoeft een groot deel alleen maar te checken.  En om eerlijk te zijn dat is vaak nog lastiger dan zelf invullen.

U kunt echter ook recht hebben op aftrekposten die de belastingdienst nog niet heeft vermeld. Het zijn kosten die u in de loop van het jaar heeft betaald en die aftrekbaar zijn of niet zijn vergoed.

 

Belastingtip de Giftenaftrek

ZZP-boekhouder zet er een aantal voor u op een rij

Giften zijn onder voorwaarden aftrekbaar van uw belastbaar inkomen, er is wel een onderscheid tussen

  • periodieke giften, de giftenaftrek
  • gewone giften.

U kunt een gewone gift aftrekken als die is een ANBI of een SBBI, steunstichting sociaal belang behartigende instelling. Hiervoor is een drempelbedrag van 1 procent van het inkomen van toepassing. Ook is de eerste 60 euro niet aftrekbaar en is er ook nog een max. aftrekbaar bedrag. Komt u niet elk jaar aan een aftrekpost, maar wilt u wel giften doen dan kunt u fiscaal gezien beter in een jaar het dubbele schenken en het andere jaar niets, dan heeft u namelijk wel belastingvoordeel.

Een periodieke gift is ook aftrekbaar als die is voor een ANBI of voor een vereniging die geen ANBI is, maar wél aan de juiste eisen voldoet.

Deze periodieke giften kunt u ongelimiteerd doen, er is geen drmpel ne geen max bedrag aftrekbaar.

Video ThumbnailU bent particulier en zit met de handen in het haar. Want de belastingaangifte komt er weer aan. Nu is hij al voor een deel ingevuld dus hoeft een groot deel alleen maar te checken.  En om eerlijk te zijn dat is vaak nog lastiger dan zelf invullen. U kunt echter ook recht hebben op aftrekposten die

 

Pin It on Pinterest