Op de Milieulijst staan milieu-investeringen die in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil), weet zzp boekhouder. Hieronder een paar voorbeelden waar in de ZZP’er/MKB’er kan investeren.

Investering in mobiliteit
Elektrische en hybride auto’s
Ook in 2011 blijft het aantrekkelijk om te investeren in elektrische en hybride voertuigen.

Fiets Elektrisch
Per 1 januari 2011 is de elektrische fiets met overkapping en trapondersteuning opgenomen in de Milieulijst.

Mobiele machine
Mobiele machines waaronder trekkers, graafmachines, vorkheftrucks en laadschoppen staan onder vijf nieuwe omschrijvingen op de Milieulijst. U heeft hierdoor meer keuzemogelijkheden. Mobiele machines die in 2010 in aanmerking kwamen, voldoen niet automatisch aan de eisen van 2011.

 

Video ThumbnailOp de Milieulijst staan milieu-investeringen die in aanmerking komen voor de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en/of Willekeurige Afschrijving Milieu-investeringen (Vamil), weet zzp boekhouder. Hieronder een paar voorbeelden waar in de ZZP’er/MKB’er kan investeren. Investering in mobiliteit Elektrisch

 

Investering in de bouw
Ook de eisen voor duurzame utiliteitsgebouwen zijn veranderd. U kunt alleen voor MIAVamil in aanmerking komen als het gaat om (de bouw of renovatie van) gebouwen met een Groenverklaring en gebouwen met een niveau ‘very good’ of hoger van de Dutch Green Building Council (DGBC).

Investering in stallen
U kunt ook fiscaal voordelig investeren in duurzame stallen en in 2011 ook in duurzame kalkoenen- en eendenstallen. Konijnenstallen staan weer niet op de Milieulijst. Voor duurzame stallen gelden in 2011 wel strengere eisen.

Ook milieu-investeringen in de viskwekerij moeten in 2011 voldoen aan een extra eis. Verder kunt u  ook fiscaal voordeel halen met mestverwerkingsinstallaties waarmee fosfaat of stikstof teruggewonnen kan worden, gesloten composteringsinstallaties en kleinschalige mestvergistingsinstallaties (maximaal 7.000 kuub mest per jaar).

Pin It on Pinterest