Heeft u een zakelijke auto/bedrijfswagen en rijdt u meer dan 500 kilometer zakelijk dan dient u bij te tellen. 4 procent bij een energiezuinige auto en 22 procent bij een andere auto jonger dan 15 jaar. Daarnaast dient u ook bij te tellen voor de BTW. Dit kan in de laatste aangifte van het jaar. Het gunstigste is als u in een auto rijdt van 15 jaar of ouder dan is de bijtelling 35 procent van de dagwaarde. In een andere gevallen telt u bij over de catalogusprijs.

 

Bijtelling auto van de zaak

De CO2-uitstoot, die bepalend is voor het bijtellingspercentage om het privé gebruik van de auto te bepalen, bijgesteld.

Video ThumbnailHeeft u een zakelijke auto/bedrijfswagen en rijdt u meer dan 500 kilometer zakelijk dan dient u bij te tellen. 4 procent bij een energiezuinige auto en 22 procent bij een andere auto jonger dan 15 jaar. Daarnaast dient u ook bij te tellen voor de BTW. Dit kan in de laatste aangifte van het jaar. Het

 

  • Rijdt u minder dan 500 privékilometers met uw auto van de zaak? Houd dan een sluitende kilometerregistratie bij. U hoeft dan geen bijtelling te betalen.
  • Heeft u een bestelauto van de zaak waar u niet privé mee rijdt? Download de ‘verklaring uitsluitend zakelijk gebruik’ en dien deze in bij de fiscus.

 

Pin It on Pinterest