Bent u zzp’ er en heeft u een zakelijk krediet dan dient u op let letten bij de aankoop van een –nieuwe- eigen woning.Voorheen nam de bank cq. hypotheekverstrekker de roodstand op de kredietrekening niet mee. Vanaf 1 december gaat het BKR, het Bureau Krediet Registratie- wel doorgeven. U kunt dan evt. minder hypotheek krijgen. Vraag en of check dit even bij uw bank.

 

' BKR geeft zakelijk krediet door aan hypotheker'

Hiermee voldoet het BKR aan de aangescherpte Wet financieel toezicht (Wft). Met ingang van 1 december worden alle kredieten geregistreerd die groter zijn dan € 250 en die mensen langer dan een maand gebruiken.

 

Zelfs de mogelijkheid om rood te staan geldt als een krediet. Bent u een modelburger en heeft u nooit rood gestaan maar mag dat wel op uw rekening dan bent u dus ook de klos.

 

ING heeft zijn klanten al op de hoogte gebracht en ook ABN Amro en Rabobank gaan hun klanten inlichten over de gevolgen.

 

ING reageert op zijn Ratelbands. Het rept over een ‘positieve registratie’ bij het BKR, als u maar aan uw  betalingsverplichtingen heeft voldaan en er achterstand is.

 

De  Vereniging Eigen Huis is minder positief. En denkt wel degelijk dat u minder hypotheek kan krijgen.

 

Ook bij een winkelpas van de Bijenkorf, de Wehkamp heb je een BKR-registratie, Je hebt namelijk de mogelijkheid om op afbetaling te kopen, rood te staan.

 

' BKR geeft zakelijk krediet door aan hypotheker

 

Studenten hoeven zich geen zorgen te maken over hun studieschuld. Die schulden gaan via DUO en dat is  een overheidsorgaan. En die geeft de info niet door aan het BKR. Een studielening is weliswaar een schuld maar wordt niet als consumptief krediet gezien.

 

De hoeveelheid mensen met schulden groeit nog steeds zegt het BKR. Maar liefst één op de vijf huishoudens zou problematische schulden hebben.

 

Neem voor meer info contact op met ue boekhouder of hypotheekverstrekker.

 

youtube-zzp-boekhouder-expertvideos

Pin It on Pinterest