Bent u als mkb ‘ er werkzaam in de telecom en verricht u telecommunicatiediensten aan andere ondernemers in Nederland die uw diensten weer doorleveren aan hun afnemers, dan zijn de btw-regels voor u vanaf 1 september 2017 gewijzigd. Vanaf 1 september geldt de btw-verleggingsregeling, een variant die normaliter veel in de bouwsector van toepassing is.

 

BTWverlegd op telecommunicatiediensten aan andere ondernemers die weer doorleveren

Verplicht BTW-verlegd

Tot heden was er sprake van een vrijwillige btw-verleggingsregeling voor telecommunicatiediensten, per 1 september is dat dus een verplichte verlegging.

BTWverlegd op telecommunicatiediensten

U hoeft en dient vanaf 1 september geen BTW meer door te berekenen als u telecommunicatiediensten levert aan andere ondernemers die deze telecommunicatiediensten leveren aan hun afnemers.  Het is alleen van toepassing op diensten in Nederland.

In plaats daarvan vermeldt u op de factuur ‘BTWverlegd‘.

Let op, u dient wel het BTW nummer van de afnemer waartoe u de BTWverlegd op de factuur vermelden. Vraag daarom altijd naar het BTWnummer van uw afnemer.

Video ThumbnailBent u als mkb ‘ er werkzaam in de telecom en verricht u telecommunicatiediensten aan andere ondernemers in Nederland die uw diensten weer doorleveren aan hun afnemers, dan zijn de btw-regels voor u vanaf 1 september 2017 gewijzigd. Vanaf 1 september geldt de btw-verleggingsregeling, een variant die

 

Pin It on Pinterest