CBS ‘ 55-plus ZZP’ ers zijn vaak tevreden’

Het CBS heeft onderzoek gedaan naar de zzp’ er. Er zijn fulltime zzp’ ers, maar er zijn er ook die als zzp’ werken naast hun baan of tijdens hun AOW. Ruim honderdduizend zzp’ers heeft een werkweek van niet meer dan 12 uur. Toch wil slechts een klein deel hen, 30%, meer uren werken. Zzp’ers met een kleine werkweek zijn gemiddeld ouder dan zzp’ers met een werkweek van meer uren. Ook beschikt een groot deel van hen over aanvullende inkomsten, zoals een (vroeg)pensioen, blijkt uit het onderzoek. Deze groep vutters en pensionado’s is de groep zzp’ ers die het hardste groeit.

CBS ' 55-plus ZZP' ers zijn vaak tevreden'

Pensionado ZZP’ er

 

De  ouderen (55-plussers) onder de zzp’ ers die maar een beperkt aantal uren werken, steeg van 46 procent in 2003 tot 60 procent vorig jaar. Maar liefst 30 procent is pensionado.

Vaak blijken deze 55-plussers tevreden. Voor vier op de tien kleine zzp’ers is hun pensioen of prepensioen het hoofdinkomen. Zij doen het zzp-werk ernaast omdat ze het leek vinden, sociale contacten of omdat ze iets nuttigs voor de maatschappij willen doen.

Video Thumbnail

 

 

Pin It on Pinterest