Dga en de NOW-aanvraag

Dga en de NOW-aanvraag

NOW-aanvraag. Bent u een dga en verplicht verzekerd voor de werknemersverzekeringen en kampt u door de coronacrisis met omzetverlies dan kunt u een NOW-aanvraag doen. De overheid neemt bij de NOW-aanvraag dan een deel van de loonkosten kosten over. De hoogte is wel afhankelijk van de mate waarin de omzet zakt of keldert.
De meeste dga’s zijn echter niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen. In principe zijn ze geen werknemer, omdat ze zich juist voor werknemersverzekeringen verzekeren. De dga is dan uitgezonderd van verzekeringsplicht.

Het gebruikelijk loon voor de directeur-grootaandeelhouder (dga) is met ingang van 1 januari 2020 verhoogd naar € 46.000 per jaar

TOZO voor dga

TOZO-regeling is er in principe voor de zzp’er. Het ministerie van Sociale Zaken geeft aan dat deze regeling in principe wél openstaat voor dga’s. Voorwaarde is dat zij voldoen aan het urencriterium (1.225 uur per jaar actief in de onderneming), dat de dga de volledige zeggenschap heeft (meer dan 50% van de aandelen) en financiële risico’s draagt. Ook moet u als directeur groot aandeelhouder aantonen/bewijzen dat de bv nu geen salaris kan betalen.

Als directeur groot aandeelhouder kunt u ook in aanmerking komen voor de een eenmalige gift van € 4.000, als u uiteraard aan de algemene voorwaarden voldoet.

Video ThumbnailDga en de NOW-aanvraag NOW-aanvraag. Bent u een dga en verplicht verzekerd voor de werknemersverzekeringen en kampt u door de coronacrisis met omzetverlies dan kunt u een NOW-aanvraag doen. De overheid neemt bij de NOW-aanvraag dan een deel van de loonkosten kosten over. De hoogte is wel afhankelijk

 

Pin It on Pinterest