Bent u directeur grootaandelhouder- van uw BV wat dient u uzelf dan minmaal uit te betalen in 2017.
Het gebruikelijk loon dient minimaal € 45.000 te zijn. Het gebruikelijk loon mag ook niet minder zijn dan het salaris van uw best verdienende werknemer.
Als dga kunt u op twee manieren geld halen uit uw BV. Als loon/salaris/gebruikelijk loon, of als dividend.

 

Wat verdient een directeur grootaandeelhouder-dga

Dividend dga

Het uitkeren van dividend uitkeren is fiscaal aantrekkelijker dan uitbetaling van loon/salaris/gebruikelijk loon. U dient echter aan veel voorwaarden voldoen.
In de praktijk is dat dus niet altijd haalbaar.

In het verleden zagen veel dga ‘s nog wel eens af van een salaris of betaalden zij zich een laag salaris om dit vervolgens aan te vullen met een dividenduitkering.

Anno 2017 is dat uit den boze..

Video ThumbnailBent u directeur grootaandelhouder- van uw BV wat dient u uzelf dan minmaal uit te betalen in 2017. Het gebruikelijk loon dient minimaal € 45.000 te zijn. Het gebruikelijk loon mag ook niet minder zijn dan het salaris van uw best verdienende werknemer. Als dga kunt u op twee manieren geld halen uit

 

Een lager gebruikelijk loon voor dga

U kunt in de pen klimmen en een lager gebruikelijk loon voorstellen aan de Belastingdienst. U moet bewijzen waarom dit an toepassing zou zijn. Dat is mogelijk als u kunt aantonen dat wat u bij een derde partij kunt verdienen, minder is dan € 45.000. U mag dan van dit lagere bedrag uitgaan.

Wat verdient een directeur grootaandeelhouder-dga

Pin It on Pinterest