Wanbetalers, ze zijn de nachtmerrie voor elke zzp´er. U heeft w werk gedaan, de omzetbelasting over de factuur al afgedragen en het geld laat op zich wachten. Soms wordt een vordering zelfs definitief oninbaar. Met ingang van 1 janauri 2017 kunt u de omzetbelasting op deze vorderingen sneller en makkelijker terugvragen. Dit kan zodra de factuur één jaar nadat het bedrag opeisbaar is geworden, nog niet is betaald. Dit kan gewoon via uw maandelijkse of kwartaalaangifte omzetbelasting.

Dubieuze debiteur... Vraag eerder BTW terug bij fiscus

In 2016 moest u nog een heel formulier invullen en aannemelijk maken bij de fiscus dat een opdrachtgever niet betaald had en dat ook niet zal doen.

 

Video ThumbnailWanbetalers, ze zijn de nachtmerrie voor elke zzp´er. U heeft w werk gedaan, de omzetbelasting over de factuur al afgedragen en het geld laat op zich wachten. Soms wordt een vordering zelfs definitief oninbaar. Met ingang van 1 janauri 2017 kunt u de omzetbelasting op deze vorderingen sneller en mak

Wilt u een eerlijke prijs betalen voor uw boekhouding en vindt u de tarieven van de accountants te hoog, vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan .

 

Pin It on Pinterest