De overheid steekt € 4 miljoen in een subsidie voor de vervanging van vervuilende bestelauto’s door schonere exemplaren, Aldus  staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu.

Hybride bus

Staatssecretaris Mansveld maakte bekend dat zij Rotterdam met € 1,3 miljoen gaat ondersteunen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit. Het geld gaat naar schone stadsbussen die op waterstof rijden, en naar hybride bussen.

 

youtube-zzp-boekhouder-expertvideos

Bestelauto

De staatssecretaris kondigde ook een landelijke subsidieregeling aan voor de ZZP’ er en MKB ‘ er  in en bij steden die een milieuzone hebben ingesteld of gaan invoeren. Veel ondernemers in zulke milieuzones kunnen al gebruik maken van zo’n regeling. Afhankelijk van hoe schoon de nieuwe bestelauto is, kunnen ondernemers aanspraak maken op een bedrag tussen € 500 en € 2200.

 

Bron: Min I&M, 9 februari 2015

 

ANDER AUTO NIEUWS

 

Overheid steekt geld in ' schone bestelauto'

Heb je als ZZP’er een privé-auto van 15 jaar oud, dan kunt u deze in de zaak inbrengen, weet zzp-boekhouder. Grote voordeel is dat u dan 35% de dagwaarde moet bijtellen. Dus niet over de (oude) officiële aankoopprijs, maar over de veel lagere dagwaarde.

  • U kunt dan alle kosten benzine, onderhoud, wegenbelasting, verzekeringen als kosten zakelijk aftrekken.
  • Tip: zorg wel voor een officieel taxatierapport om problemen met de Belastingdienst te voorkomen.

Pin It on Pinterest