Bent u zzp’ er en wilt u zelf uw boekhouding bijhouden dan kan dat. Er zijn diverse programma’s, maar de goedkoopste optie was en is nog steeds Excel.

 • Hierin kunt u uw vekoopfacturen in bijhouden en aan de creditkant een sjabloon maken voor uw uitgaven.
 • Ook facturen kunt u in Excel aanmaken.
 • U hoeft hiervoor geen factuurprogramma te kopen/huren/leasen.
 • U maakt een sjabloon aan in Word of Excel en maakt uw facturen.
 • Let wel op de doorlopende nummering.
 • Excel is gratis.

Wat dient u te doen bij Excel-boekhouding

Maak aan de omzetkant een overzicht met bruto-omzet incl. BTW, een kolom voor de BTW en een nettobedrag, exclusief BTW. Dit is ook makkelijk als u zelf uw aangifte Omzetbelasting indient. De bedragen kunt u uit uw Exceloverzicht afleiden.

Aan de kostenzijde dent u per regel in te vullen. Naam, nummer, datum, omschrijving, prijs, btw bedrag en bedrag exclusief BTW in.

Let op u kunt niet alle uitgaven meteen als kosten boeken. De BTW is wel aftrekbaar. Maar als u meer dan 450 euro exclusief BTW investeert in een vaste activa dan dient u deze post te activeren op de balans.

Andere kosten die u per bank doet en gedeeltelijk privé. Hiervoor dient u aan het einde van het jaar een correctie maken. Uw kosten worden dan minder, uw winst stijgt door de bijtelling.

 

Excel-boekhouding bij ZZP-boekhouder

 

 

ZZP-boekhouder kan goed werken met een overzicht van Excel. Wij voeren uw cijfers in in ons boekhoudpakket. U dient ons wel de verkoopfacturen, bankafschriften en inkoopbonnen aan te leveren. Wij controleren uw overzicht, maken evt. correcties d.m.v. journaalposten. En wij maken eindejaarsboekingen.

Hierdoor komen wij tot de eindbalans en de winst en verliesrekening. Deze bespreken wij vervolgens met u. Waarna wij verder kunnen gaan met uw aangifte Inkomstenbelasting. Uw balans en winst en verliesrekening komt ook hier weer terug.

Wat doen wij nog meer

 • Balans posten boeken
 • Fiscale aftrekposten bekijken en toepassen
 • Afschrijvingsstaat maken
 • Kolommen-balans maken
 • Kasstroomoverzicht maken
 • Kengetallen -current ratio, quick ratio, solvabiliteit- weergeven
 • Bespreken concept met u

Video ThumbnailBent u zzp’ er en wilt u zelf uw boekhouding bijhouden dan kan dat. Er zijn diverse programma’s, maar de goedkoopste optie was en is nog steeds Excel. Hierin kunt u uw vekoopfacturen in bijhouden en aan de creditkant een sjabloon maken voor uw uitgaven. Ook facturen kunt u in Excel aanmaken. U hoeft

 

 

Balans uit Excel Boekhouding

Een balans is een overzicht van de bezittingen, de schulden en het eigen vermogen van uw onderneming per 31-12-2015.

Aan de linkerkant van de balans -debetzijde- staan de bezittingen van uw bedrijf. Rechts -credit staat het vermogen van het bedrijf. Dit vermogen bestaat uit eigen vermogen en vreemd vermogen -bv schuld bij bank, ntb crediteuren, schuld BTW, nog te betalen kosten op 31-12.

De winst-verlies rekening, is een totaal van wat u in 2015 heeft omgezet excl btw en welke kosten u heeft gemaakt, ook excl BTW.Onder aan de streep blijft uw nettowinst over.

U kunt bij ons kiezen uit drie pakketten. U kunt uw boekhouding zelf doen, bv. In Excel, maar ook andere pakketten en online boekhouding dragen onze goedkeuring. Veelal zijn dit bepaalde pakketten waardoor u en uw software dient te betalen en uw boekhouder. Het is slim om hier even over na te denken, ook al omdat Excel gratis is.

 

Afspraak Excel-boekhouding bij ZZP-boekhouder

Meer informatie

Boekhouder gezocht? Contact ZZP Boekhouder voor meer informatie. Wij kunnen u bij al deze stappen van dienst zijn.

Pin It on Pinterest