Fiscaal voordeel voor Deliveroo-bezorger als zzp’ er. Veel bezorgers van Deliveroo werkten eerst als werknemer en dienen nu als zzp’ er door te gaan. Sytse Ferwerda (werd echter door de rechtbank in Amsterdam tot zzp’ er bestempeld.

Deliveroo-bezorger is zzp’ er

De rechter gaf een aantal redenen op . “Ferwerda kon  zelf beslissen of hij zich aanmeldde voor werk en hij kon ook bestellingen weigeren. Daarnaast mocht hij in zijn eigen kleren en met een eigen thermobox werken, zolang deze voldeden aan de veiligheidseisen. Tevens mocht hij ook voor een concurrent werken en kon hij bij ziekte/studie/afwezigheid voor een vervanger zorgen.”

 

Fiscaal voordeel voor Deliveroo-bezorger als zzp’ er

De bezorgers van Deliveroo krijgen sinds begin 2018 niet meer per uur maar per bestelling betaald. Deliveroo stelt dat de bezorger zo netto meer overhoudt, maar heeft daar zelf ook veel fiscaal voordeel van.

Voordelen voor de zzp’ er zijn er ook en die zet zzp-boekhouder op een rijtje.

Kleine ondernemersregeling

Als je met BTW factureert en je blijft op jaarbasis onder de afdrachtgrens van 1.345 euro mag je al de BTW houden. Je valt dan in de kleine ondernemersregeling.

Zelfstandigenaftrek

Werk je aanzienlijk meer uren en kom je zelfs gemiddeld op jaarbasis aan 24 uur per week, dus op jaarbasis aan 1224 uur dan kan je ook in aanmerking komen voor zelfstandigenaftrek en starters aftrek.

Nadeel kan voordeel zijn

Het nadeel van het niet zijn van een werknemer kan in sommige gevallen dus ook een voordeel zijn als zzp’er.

 

Video ThumbnailFiscaal voordeel voor Deliveroo-bezorger als zzp’ er. Veel bezorgers van Deliveroo werkten eerst als werknemer en dienen nu als zzp’ er door te gaan. Sytse Ferwerda (werd echter door de rechtbank in Amsterdam tot zzp’ er bestempeld. Deliveroo-bezorger is zzp’ er De rechter gaf een aantal redenen op

Pin It on Pinterest