Gemeente Amsterdam geeft ' gratis' opleiding weg aan zzp' er
De gemeente Amsterdam geeft het goede voorbeeld door de startende zzp’ er juist te ondersteunen. In plaats van – zoals de staatssecretaris Wiebes- doet, het werk te bemoeilijken.

De Gemeente Amsterdam biedt 100 opleidingsvouchers aan die de zzp’ er in Amsterdam kan gebruiken voor het volgen van een studie/opleiding.

De gemeente weet ook. Hoe minder zzp’ ers een beroep doen op de bijstand hoe meer de gemeente bespaart.  Staatssecretaris Wiebes is zich nog niet bewust van de schade die de Wet DBA en de angst daarvoor als sneeuwbaleffect te weeg brengt bij de bijstand.

 

 

Tot 1 maart 2017 en zo lang de voorraad strekt kunt u in aanmerking komen voor een zzp-opleidingsvoucher ter waarde van €1.000,-. Met deze voucher kunt u een opleiding volgen aan een erkend opleidingsinstituut naar keuze.

Voor wie is de zzp-opleidingsvoucher

De vraag of u als zzp’ er in aanmerking komt voor de zzp-opleidingsvoucher is afhankelijk van uw inkomen en vermogen. Is uw inkomen lager is dan 120% van het Sociaal Wettelijk Minimum. Dan kunt u een zzp-opleidingsvoucher krijgen.

Welke zzp-opleidingen zijn mogelijk via gemeente Amsterdam?

Voor onderstaande opleidingen kunt u de voucher bijvoorbeeld inzetten. Wilt u een opleiding volgen die er niet tussen staat? Bespreek de mogelijkheden met Team Zelfstandigen.

 

1   De noodzakelijke basisopleidingen, zoals:

 • Vaktechnische opleidingen. Dit zijn opleidingen die de beroepscompetenties vergroten of up-to-date houden.
 • Opleidingen om de ondernemersvaardigheden te vergroten. Denk hierbij aan een startersopleiding voor zzp’ers of een basisopleiding ondernemerschap. Deze opleidingen worden o.a. door de volgende instanties gegeven: FNZ ZZP Academie, LOI, ROC, NHA.
 • Opleidingen om kennis van administratie en boekhouding te verwerven of te vergroten. Deze opleidingen worden o.a. door de volgende instanties gegeven: LOI, NTI, NHA.
 • Opleidingen om een VCA certificaat te verkrijgen. Zie bijvoorbeeld VCAnederland.nl of zzp-nederland.nl.
 • Een cursus elementaire belastingkunde. Een dergelijke opleiding wordt o.a. door de NHA gegeven.

2   De noodzakelijke 21st century skills, zoals:

 • Opleidingen webdesign/ICT. Deze opleidingen worden o.a. door de volgende instanties gegeven: LOI, NTI, FNV.
 • Opleidingen social media/netwerken. Deze opleidingen worden o.a. door de volgende instanties gegeven: LOI, NTI, FNV, MKB.
 • Opleiding blogschrijven. Deze opleiding wordt o.a. door de LOI gegeven.
 • Cursus google analytics. Wordt o.a. gegeven door NCOI.

3  Scholing die inspeelt op de veranderingen in de eigen sector en samenleving.

Opleidingen

Het verwerven van competenties buiten het eigen vakgebied maakt je breder inzetbaar en vergroot je kans op opdrachten. Hierbij kun je denken aan de volgende opleidingen::

 • Een taalcursus. bijvoorbeeld aangeboden door NHA, Taleninstituut.
 • personal branding. bijvoorbeeld aangeboden door LOI, ROC.
 • Opleiding timemanagement. Onder andere aangeboden door het NCOI.
 • Opleidingen marketing/communicatie. Onder andere aangeboden door LOI, NHA, NCOI.
 • HBO-opleiding marktonderzoek. Onder andere aangeboden door ROC.

Een aantal voorbeelden

 • werkt als zzp’er in de zorg. U merkt dat het lastig is de administratie goed op orde te houden.
 • had een baan in de financiële sector en uw functie is opgeheven. U hebt uw expertise gebruikt en bent vanuit huis een eigen onderneming als financieel consultant begonnen maar wilt het bedrijf meer naamsbekendheid geven. U wilt een cursus op het gebied van social media gaan volgen.
 • bent fotograaf en wilt inspelen op de mogelijkheden die de moderne technologie biedt en zo meer opdrachten binnenhalen. U wilt foto’s kunnen maken met een drone. U gaat daarom een vliegopleiding voor drones (RPAS) volgen.

Zzp-opleidingsvoucher aanvragen

Heeft u vragen over de voucher, neem dan gerust even contact op met Team Zelfstandigen Gemeente Amsterdam .

 

Team Zelfstandigen

020 252 6000

[email protected]

 

Video ThumbnailDe gemeente Amsterdam geeft het goede voorbeeld door de startende zzp’ er juist te ondersteunen. In plaats van – zoals de staatssecretaris Wiebes- doet, het werk te bemoeilijken. De Gemeente Amsterdam biedt 100 opleidingsvouchers aan die de zzp’ er in Amsterdam kan gebruiken voor het volgen van een

 

Pin It on Pinterest