Goed nieuws voor de zzp’er: Het kabinet treft maatregelen om zzp-ers beter te ondersteunen in tijden van economische achteruitgang, weet zzp boekhouder.

In samenwerking met het ministerie van Economische Zaken komt er een digitaal informatieloket specifiek voor zzp-ers. Dat bevat een overzicht van alle regels en faciliteiten vanuit de overheid.

Uit onderzoek blijkt dat zzp-ers over het algemeen buffers opbouwen voor moeilijke tijden, maar vaak in tijden dat de markt tegenzit niet weten hoe opdrachten binnen te halen omdat zij nog weinig ervaring hebben met acquisitie. Zzp-ers vinden het doorgaans ook lastig om voor hulp aan te kloppen, zoals bijstand voor zelfstandigen, of weten niet goed waar ze moeten zijn. Om te voorkomen dat zzp-ers pas hulp vragen als het te laat is gaat het kabinet met gemeenten zelfstandigen hierin beter ondersteunen. Verder wordt de regeling voor het starten vanuit de WW als zelfstandig ondernemer eenvoudiger. Het kabinet zal daarvoor een wetsvoorstel voorbereiden dat regelt dat inkomsten niet langer achteraf hoeven te worden gekort, maar dat vooraf rekening wordt gehouden met inkomsten.

Pin It on Pinterest