De bijtelling van de zakelijke auto is een heet hangijzer voor de ZZP’ er. Hij/zij dient een rittenregistratie bij te houden of een app te hebben waaruit blijkt dat hij minder dan 500 kilometer per jaar aan privé kilometers rijdt. Alleen dan kan hij aan de bijtelling privé gebruik ontkomen. De fiscus flitste er de laatste jaren lustig op los om bewijs te verzamelen dat de zzp’ er bv. Op bepaalde plekken was geweest waaruit bleek dat hij privé meer kilometers had  gemaakt dan stond genoteerd in zijn rittenregistratie.

 

Hoge Raad ' Fiscus mag fotos' niet gebruiken om bijtelling auto te bewijzen'

De  Hoge Raad besliste vrijdag dat de fiscus niet meer op grote schaal foto’s op snelwegen mag maken om hiermee de check op de rittenregistratie te checken.

De controle wordt gezien als “een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van de zzp’ er”.

 

Video ThumbnailDe bijtelling van de zakelijke auto is een heet hangijzer voor de ZZP’ er. Hij/zij dient een rittenregistratie bij te houden of een app te hebben waaruit blijkt dat hij minder dan 500 kilometer per jaar aan privé kilometers rijdt. Alleen dan kan hij aan de bijtelling privé gebruik ontkomen. De fiscu

 

Advocaat G. de Bont  ging de zaak namens zijn cliënt aan. Hem was verweten dat de  rittenregistratie niet klopte omdat de fiscus foto’s had waaruit het tegendeel werd bewezen.

Nog niet elke zzp’ er die een verschil van mening heeft met de Belastingdienst omtrent de bijtelling privé gebruik kan een evt. bijtelling of naheffing nu vergeten.

Bel/mail even met uw zzp-boekhouder of fiscalist.

Bezwaar maken is in ieder geval de eerste vereiste.

Pin It on Pinterest