Hypotheek-zzp aanvragen

Hypotheek-zzp  aanvragen. Bent u zzp’er en wilt u een eigen woning kopen dan heeft u een hypotheek nodig. Iedereen die in loondienst is kan dit via zijn jaaropgave regelen. Voor de zzp’er is het iets ingewikkelder. De hypotheekverstrekker vraagt normaal gesproken drie balansen en een prognose voor het nieuwe jaar.

Prognose voor Hypotheek-zzp

De bank gaat bij de aanvraag van een hypotheek-zzp uit van een toetsingsinkomen. Dat bepaalt ze aan de hand van de drie jaarcijfers en de prognose voor het nieuwe jaar. Dit wordt ook wel de fiscale winst genoemd. Hypotheekverstrekkers houden zich vaak aan het gemiddelde van de laatste drie kalenderjaren met het laatste kalenderjaar als maximum. Deze telt dus zwaarder mee.

 

Hypotheek-zzp aanvragen
Jaarrekening voor zzp-hypotheek

Daarom dient u de balans- en winst en verliesrekening van de afgelopen drie jaar te overhandigen. Sommige banken vragen nog expliciet om een jaarrekening. De balansen kan uw boekhouder u overleggen. Vraagt de bank voor de zzp-hypotheek om een jaarrekening dan krijgt u een formeel boekwerkje met uitgebreide uitleg en toelichting. Veelal dient u daar wel extra voor te betalen. Ook voor de prognose dient u bij zzp-boekhouder extra te betalen.

Balans voor hypotheek-zzp

De jaarrekeningen zijn modern (Excel) van opzet en goed leesbaar. Als u daar prijs op stelt wordt het bedrijfsresultaat tevens met u besproken. Dit is NIET bij de jaarprijs inbegrepen. Het opmaken van de jaarrekening voor een eenmanszaak kost 480 euro exclusief BTW. U krijgt van ons wel elk jaar een pdf met de balans- en winst- en verliesrekening.

Hypotheekrente

U krijgt van de bank een berekening van uw vaste maandlasten. En de bank geeft aan wat u met uw inkomen maximaal kan lenen. Die bestaan uit de rente op de hypotheek en de verplichte aflossing. De hypotheekrente is aftrekbaar van uw belastbaar inkomen.

Administratie voor hypotheek-zzp

Zzp-boekhouder wijst er daarom op dat u uw administratie up to date heeft en elk kwartaal laat bijhouden. Dan kunt u als u een hypotheek-zzp wil aanvragen snel in actie komen. U dient namelijk ook de aan aangifte inkomsten- en omzetbelasting te overhandigen.

Prognose voor hypotheek

Bij een prognose dient u een schatting te geven over u te verwachten omzet voor het nieuwe jaar. U dient overeenkomst van opdracht te overleggen en een schatting te maken van uw kosten. De prognose wordt opgesteld aan de hand van bedragen exclusief BTW.

Video ThumbnailHypotheek-zzp aanvragen Hypotheek-zzp  aanvragen. Bent u zzp’er en wilt u een eigen woning kopen dan heeft u een hypotheek nodig. Iedereen die in loondienst is kan dit via zijn jaaropgave regelen. Voor de zzp’er is het iets ingewikkelder. De hypotheekverstrekker vraagt normaal gesproken drie balanse

 

Schulden

Heeft u elders nog meer schulden dan dient u die te melden. Waarschijnlijk bent BKR-geregistreerd. Ook de aankoop van een gsm op afbetaling wordt tegenwoordig geregistreerd. Net als het rood staan op een creditcard of de lease van een auto. U begrijpt, hoe hoger de schulden, hoe lager de hypotheek zal zijn.

Spaargeld

De koopsom wordt door de meeste banken 100% vergoed. U krijgt ook te maken met andere kosten. Hoe hoger de prijs van de woning, hoe hoger deze kosten zullen uitvallen. Dit zijn bv. taxatiekosten, notariskosten, de makelaarskosten. En dan is er nog verbouwing en inrichting.

Contact

Neem contact op voor een persoonlijk gesprek. Dat kan in Haarlem of Amsterdam of uiteraard via skype of 06-13936399.

 

Pin It on Pinterest