Hypotheek ZZP’er

Hypotheek zzp’er. ZZP boekhouder kan de ZZP’er helpen bij het verkrijgen van een hypotheek voor zijn eigen woning.

Eerste indruk bij de bank

Banken zijn sinds de kredietcrisis voorzichtiger met het verstrekken van een hypotheek voor de eigen woning. Reden: De ZZP’er heeft vaak  – in tegenstelling tot iemand die in loondienst werkt – te maken met pieken en dalen in zijn inkomen.

Uw eerste indruk bij de bank is het belangrijkste vandaar dat ZZP Boekhouder u professioneel voorbereidt op het gesprek met de bank. De ZZP’er dient in elk geval

  • Zijn jaarrekeningen -over de afgelopen drie boekjaren- te overhandigen.
  • De definitieve aanslagen Inkomstenbelasting van de afgelopen drie jaren te overhandigen.
  • Een kopie van de ingediende aangifte Inkomstenbelasting aan te leveren.
  • De inkomsten van uw levenspartner zijn ook belangrijk.
  • En als de ZZP’er eventueel over een spaartegoed op zijn spaarrekening beschikt, dan is dit een extra voordeel.
  • Net als de eventuele overwaarde op een -nu nog in bezit zijnde- eigen woning.

hypotheek voor de zzp'er

Opstellen jaarrekening voor hypotheek zzp’er

Als ZZP’er dient u in elk geval drie jaarrekeningen te kunnen overhandigen. De ZZP boekhouder kan die jaarlijks voor u opstellen en kan u ook begeleiden in het traject naar de bank. Hiervoor brengen wij ons uurtarief van 60 euro exclusief BTW in rekening.

Nettowinst

Ons doel: luisteren naar uw hypotheekwensen en luisteren het aanbod van de – door u uitgekozen – bank, om u vervolgens te adviseren wat aangaande uw nettowinst, vaste lasten en gezinssituatie het beste is. Wij kijken uiteraard naar wat voor de ZZP’er de beste voorwaarden zijn en wat het gunstigste rentetarief is.

De bijleenregeling

Belangrijk voor de ZZP’er die een bestaande koopwoning heeft in bijvoorbeeld Haarlem en die gaat verkopen is de hoogte van zijn overwaarde (de fiscus noemt het eigenwoningreserve ) bij de verkoop vast te stellen.

Overwaarde eigen woning

Sinds 1 januari 2004 dient de ZZP’er de overwaarde (aankoopprijs plus aankoopkosten en eventueel kosten van de verbouwing minus de verkoopprijs) bij verhuizing af te lossen van de nieuwe hypotheek. Als de ZZP’er dit niet doet (de ZZP’er koopt een auto van de overwaarde,)  dan is een deel van de hypotheekrente niet aftrekbaar.

Beperking rente-aftrek

De ZZP’er mag dertig jaar hypotheekrente aftrekken van de Inkomstenbelasting. Bij de aankoop van een nieuwe woning in bv Amsterdam dient de zzp’er rekening te houden met het feit dat hij niet meer opnieuw voor dertig jaar hypotheekrenteaftrek in aanmerking komt.

 

Meer informatie hypotheek zzp’er

Contact ons voor meer informatie.

Video ThumbnailHypotheek ZZP'er Hypotheek zzp'er. ZZP boekhouder kan de ZZP’er helpen bij het verkrijgen van een hypotheek voor zijn eigen woning. Eerste indruk bij de bank Banken zijn sinds de kredietcrisis voorzichtiger met het verstrekken van een hypotheek voor de eigen woning. Reden: De ZZP’er heeft vaak  – in

 

Pin It on Pinterest