Heeft u een eigen woning waar u maatregelen kan nemen die zorgen voor energiebesparing, lees dan even verder. Als u deze woning extra wil isoleren komt u evt in aanmerking de nieuwe subsidieregeling. De subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH), kunt u vanaf morgen, maandag 2 september 2019 aanvragen. Dit doet u bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). U komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning uw eigendom én hoofdverblijf is, of als deze uw hoofdverblijf wordt na renovatie. Voor de SEEH voor eigenaar én bewoner is het totaalbudget € 84 miljoen.

RVO voor aanvraag Isoleren

Wilt u in aanmerking komen voor de SEEH, dan dient u minimaal twee energiebesparende maatregelen te nemen. De subsidie vraagt u aan bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo.nl).

Heeft u voor 1 september al geisoleerd, maar was dat na 15 augustus dan mag u die kosten nog meenemen.

De subsidie kent drie regelingen. De regeling voor energiebesparende maatregelen, aanvullende maatregelen en het zogenaamde zeer energiezuinig pakket.

 

Isoleren woning? Vraag vanaf maandag 2 september subsidie aan

Energiebesparende maatregelen

De energiebesparende maatregelen betreffen diverse vormen van isolatie. Om voor de subsidie in aanmerking te komen moet wel een aanzienlijke isolatie bereikt worden.

De aanvullende maatregelen

Onder aanvullende maatregelen verstaat de subsidieregeling onder meer het vervangen van deuren door isolerende exemplaren en de aanschaf van een thermostaat waarmee u de temperatuur in de diverse ruimtes van uw woning kunt regelen.

Zeer energiezuinig pakket

Dit zeer energiezuinige pakket is een samenhangend aantal energiezuinige maatregelen met betrekking tot uw gehele eigen woning. Voert u deze uit volgens de gestelde voorwaarden, dan krijgt u € 4.000 extra subsidie bovenop de subsidie voor de individuele maatregelen. U dient aan te tonen dat u aan de gestelde eisen voldoet.

Maatwerkadviesrapport isoleren

Als u wilt weten wat exact de voordelen kunnen zijn, dan kunt u via een maatwerkadviesrapport eerst laten nagaan welke maatregelen voor uw woning geschikt zijn. Ook voor de kosten van dit rapport is subsidie beschikbaar.

Video ThumbnailHeeft u een eigen woning waar u maatregelen kan nemen die zorgen voor energiebesparing, lees dan even verder. Als u deze woning extra wil isoleren komt u evt in aanmerking de nieuwe subsidieregeling. De subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH), kunt u vanaf morgen, maandag 2 september 2019 aanvra

 

 

Pin It on Pinterest