Koop tweede woning en verhuur aan eigen kids. Heeft u vermogen in Box-3, een kind of meerde kinderen die het huis uit willen, maar geen kant op kunnen door de woningnood en de hoge huizenprijzen. Dan is het slim om een woning voor ze te kopen en die aan hen te verhuren.

De voordelen zijn de waardestijging van het huis is onbelast, de huur die uw kind formeel betaalt is ook onbelast. En het kan zomaar zijn dat uw kids recht hebben op huurtoeslag. Vervolgens kunt u -als u dat wil- de ontvangen huur weer terugschenken, dat kan in 2019 tot € 5.428 per kind.
Daarnaast is het een woning in verhuurde staat die in Box-3 lager belast is.

 

Koop tweede woning en verhuur aan eigen kids

Vrijgesteld schenken als om investering eigen woning gaat

U kunt ze ook geld schenken om ze zelf een huis te laten kopen. De  schenkingsvrijstelling voor de eigen woning is € 102.010. U schenkt geld aan uw kind en die moet daar een eigen woning van kopen. De vrijstelling mag in max drie jaar gebeuren. Uw kind moet wel tussen de 18 en 40 jaar  zijn. Uw kind moet de schenking gebruiken voor.

  • de aankoop en/of verbouwing eigen woning,
  • evt. afkoop van rechten van erfpacht -Amsterdam..- , opstal of beklemming met betrekking tot een eigen woning
  • aflossing van de eigenwoning schuld of
  • het aflossen van restschuld na de verkoop van de eigen woning.

Video ThumbnailKoop tweede woning en verhuur aan eigen kids. Heeft u vermogen in Box-3, een kind of meerde kinderen die het huis uit willen, maar geen kant op kunnen door de woningnood en de hoge huizenprijzen. Dan is het slim om een woning voor ze te kopen en die aan hen te verhuren. De voordelen zijn de waardest

 

Pin It on Pinterest