Onlangs is de Expert Groep Economie Schalkwijk (EGES) opgericht naar aanleiding van het Kamer van Koophandel rapport ‘Schalkwijk, Kansrijk!’. In het rapport benadrukt KvK Amsterdam dat het opknappen van Schalkwijk, in Haarlem, niet los staat van het economisch nieuw leven inblazen: de wijkeconomie is een kritische factor in de wijkvernieuwing, weet zzp boekhouder

KvK Amsterdam bepleit een economische aanpak op drie niveau’s:

  • op straat- en buurtniveau het faciliteren van starters en doorstartende ondernemers
  • voor doorstarters en kleine bedrijven uit de hele stad stimuleren van bedrijfsverzamelgebouwen zoals het Belastingkantoor
  • regionaal door de potenties van Schalkwijk sterker te benutten omdat de wijk uitermate strategisch ligt tussen Haarlem Centrum aan de ene kant en Schiphol en de Metropoolregio Amsterdam aan de andere kant.

Haarlem Schalkwijk heeft een keur aan economische activiteiten: grote kantoren, een groot hotel, winkelcentra en grootstedelijke voorzieningen als het Kennemer Gasthuis, scholen en het zwembad. Bovendien is in Schalkwijk sprake van een sterke dynamiek van startende bedrijven aan huis. Met ca. 10.000 arbeidsplaatsen is Schalkwijk eigenlijk de derde economische cluster van Haarlem.

De Expert Groep bestaat uit verschillende Schalkwijkse ondernemers, belangenvertegenwoordigers uit de commerciële en niet-commerciële sector, InHolland en de Haarlemse corporaties. Met een gecoördineerde aanpak in de Expert Groep kunnen ondernemers, bedrijfsleven en de wijkeconomie van Schalkwijk een stevige impuls krijgen.

Bron: Kamer van Koophandel Amsterdam

Pin It on Pinterest