Meer bijstand. De nadelige gevolgen van de Wet DBA en de angst en onzekerheid daarover zorgt er nog steeds voor dat professionele zzp’ ers thuiszitten. Staatssecretaris Wiebes dacht door de invoering van de Wet DBA geld te besparen door de zzp’ er indirect belastingvoordelen af te pakken. Gevolg is uiteraard dat veel zzp’ ers nu bijstand aanvragen en die kosten zijn veel hoger dan…. De besparing die Wiebes dacht te bewerkstelligen.

 

Meer bijstand suitkeringen en de invloed van de Wet DBA

Het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf,meldt dat het aantal bijstandsaanvragen door zelfstandige ondernemers onverwacht met 12 procent toegenomen in het eerste kwartaal.
Zo onverwacht is die tendens dus niet.

Video ThumbnailMeer bijstand. De nadelige gevolgen van de Wet DBA en de angst en onzekerheid daarover zorgt er nog steeds voor dat professionele zzp’ ers thuiszitten. Staatssecretaris Wiebes dacht door de invoering van de Wet DBA geld te besparen door de zzp’ er indirect belastingvoordelen af te pakken. Gevolg is

 

Bijstand

In het afgelopen kwartaal deden 1.346 ondernemers die test en daarvan bleek 62 procent te voldoen aan de criteria voor bijstand.
“Naast alle positieve berichten over de economie is dit een signaal, dat we niet mogen negeren”, zegt Han Dieperink, directeur van IMK, “We moeten af van analyses over de gemiddelde ondernemer, want die bestaat niet. Ja, het gaat weer goed met veel zelfstandigen, maar ook met een grote groep helemaal niet.

En het loont, ook financieel, voor de samenleving om daar oog voor te hebben”.
voor het ondernemerschap, mogen niet de dupe worden van regels om schijnconstructies tegen te gaan. Een nieuw kabinet doet er beter aan de risico’s te verkleinen die bedrijven lopen als zij mensen in dienst nemen.

 

Meer bijstand suitkeringen en de invloed van de Wet DBA

 

Wilt u een eerlijke prijs betalen voor uw boekhouding en vindt u de tarieven van de accountants te hoog, vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan .

Pin It on Pinterest