25 mei 2018 is de nieuwe privacywet, de AVG, ingegaan. Kleine ondernemers/zzp’ ers en organisaties hoeven niet bang te zijn dat ze direct beboet worden als ze nog niet volledig voldoen aan de wet. Minister Dekker voor Rechtsbescherming zegt dat er in het begin coulant zal worden omgegaan met de handhaving van de nieuwe Europese privacywet.

Minister Dekker ' Zzp' er niet direct beboet na entree AVG'

 

Niet direct boete

Autoriteit Persoonsgegevens moet toezien op de handhaving van de wet. Minister Dekker denkt niet dat er direct boetes worden uitgedeeld bij kleine organisaties. Navraag leert dat er nog veel vragen zijn over de gevolgen van de Europese wet. “Als je er nu mee bezig bent, zal het echt niet zo zijn dat op 26 mei de autoriteit op de stoep staat bij een voetbalclub”, zegt Dekker. “Als grote bedrijven er met de pet naar gooien en jouw of mijn gegevens op straat liggen, dan heb je echt een probleem.”

 

Privacywet

Deze nieuwe privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), houdt in dat in alle Europese landen bedrijven, stichtingen, verenigingen en instanties zorgvuldiger moeten omgaan met de privégegevens van hun medewerkers, klanten of leden.

Video Thumbnail

Pin It on Pinterest