Het Europese burgerinitatief #NewRightsNow wil 1 miljoen handtekeningen verzamelen om een Europees minimumtarief voor platformwerkers af te dwingen.

#NewRightsNow wil minimumtarief voor platformwerkers

Als het lukt om binnen 1 jaar een miljoen steunbetuigingen te verzamelen uit minimaal zeven lidstaten, dan moet de Commissie het voorstel in behandeling nemen.

Deze verplichting om een minimumtarief te betalen zou moeten gelden als een platform zelfstandigen op regelmatige basis voor zich laat werken. De zelfstandigen zouden op die manier een bepaalde inkomenszekerheid kunnen krijgen.

 

#NewRightsNow wil minimumtarief voor platformwerkers

Minimumtarief in Nederland

Minister Koolmees tracht ook in ons land een minimumuurtarief voor de zzp’ er/zelfstandige te introduceren.

Ook als bescherming voor zzp’ers met een laag tarief.

Op Europees niveau loopt de Minister tegen invoeringsproblemen aan. Met name het idee dat wanneer iemand met een te laag tarief ingehuurd wordt, hij automatisch als werknemer gezien wordt, lijkt in strijd met Europese regels.

Minister Koolmees wil zsm met alternatieve methodes komen om toch via uur-tarieven de zzp-markt te reguleren.

Video ThumbnailHet Europese burgerinitatief #NewRightsNow wil 1 miljoen handtekeningen verzamelen om een Europees minimumtarief voor platformwerkers af te dwingen. #NewRightsNow wil minimumtarief voor platformwerkers Als het lukt om binnen 1 jaar een miljoen steunbetuigingen te verzamelen uit minimaal zeven lidsta

 

 

Pin It on Pinterest