Wilt u als ZZP’er een andere ZZP’er inhuren dan kunt u bij De Belastingdienst de geldigheid van zijn VAR controleren, weet ZZP boekhouder.

ZZP’ers kunnen dit zelfs telefonisch checken. Op basis van de bij de Belastingdienst bekende gegevens wordt gecontroleerd of de combinatie van het burgerservicenummer en de Verklaring arbeidsrelatie klopt.

Minister de Jager: ‘Deze nieuwe service van de Belastingdienst biedt ZZP’ers en MKB ‘ers gemak en zekerheid. Opdrachtgevers die twijfelen aan de authenticiteit van verklaringen, hebben zo snel uitsluitsel.’

Video ThumbnailWilt u als ZZP’er een andere ZZP’er inhuren dan kunt u bij De Belastingdienst de geldigheid van zijn VAR controleren, weet ZZP boekhouder. ZZP’ers kunnen dit zelfs telefonisch checken. Op basis van de bij de Belastingdienst bekende gegevens wordt gecontroleerd of de combinatie van het burgerservicen

 

Opdrachtgevers van ZZP’ers met een VAR-verklaring kunnen hiervoor terecht bij het Landelijk Coördinatiepunt VAR van de Belastingdienst. Het Landelijk Coördinatiepunt VAR is te bereiken via (088) 15 11 000.

Pin It on Pinterest