Tozo was voor veel ZZP’ers in de maanden maart tot en met mei een welkome aanvulling. De zzp’er die onder het bestaansminimum zat werd gecompenseerd met 1.050 euro netto per maand. En als je een partner had ontving je zelfs 1.500 euro netto per maand.

Partnertoets bij Tozo vanaf juni

De vorm van uitbetaling verschilde nogal per gemeente. Zo was er een gemeente die direct driemaal 4.500 euro uitbetaalde aan een gehuwde zzp’er.

Partnertoets bij Tozo vanaf jun

Diens partner had wel gewoon een modaal inkomen, maar volgens de regels had hij desondanks recht op 1.500 euro in plaats op 1.050 euro. Bij andere gemeenten duurde de verwerking veel langer.

Als de termijn voor Tozo in juni wordt verlengd lijkt het aannemelijk dat deze extra 450 euro voor de gehuwde zzp’er achterwege blijft als de partner wel inkomen heeft. Een logische beslissing. Een partnertoets moet dan uitsluitsel geven.

Niets vreemds overig in bijstand land. Bij de aanvraag van de bbz is dit ook normaal. Daar is zelfs ook een vermogenstoets noodzakelijk.

‘Partnertoets bij Tozo vanaf juni’

De verwachting is dat zzp’ers die vanaf 1 juni nog Tozo aanvragen dan moeten verklaren dat hun partner geen of te weinig inkomen heeft. Pas dan komen ze in aanmerking.

Vermogenstoets bij Tozo

Staatssecretaris Van Ark zou ook een vermogenstoets hebben overwegen. Maar die blijkt te lastig uitvoerbaar, Terwijl de belastingdienst uit de aangiften Inkomstenbelasting gewoon het vermogen in Box-3 kan vast stellen.Een vermogenstoets zou veel meer tijd kosten. Alhoewel dat met de koppeling van goede software sneller zou moeten kunnen.

440.000 zzp’ers hebben al om Tozo steun gevraagd.

Video ThumbnailTozo was voor veel ZZP'ers in de maanden maart tot en met mei een welkome aanvulling. De zzp'er die onder het bestaansminimum zat werd gecompenseerd met 1.050 euro netto per maand. En als je een partner had ontving je zelfs 1.500 euro netto per maand. Partnertoets bij Tozo vanaf juni De vorm van uit

 

Pin It on Pinterest