De politiek wil geld bespraren en een potentiële mellkoe is de zzp’ er. U heeft als u 1225 uur of meer per jaar werkt voor uw bedrijf recht op zelfstandigenaftrek. Voor een startende zzp’ er is er de eerste drie jaar nog de startersaftrek en alle zzp’ ers komen in aanmerking voor de mkb-winstvrijstelling. Hoe hoger uw inkomen hoe meer voordeel u daaraan hebt.

Dus wil de politiek daar uiteraard een stokje voor steken. In het verleden trachtte de politiek al de beknibbelen op de zelfstandigenaftrek, nu is het de beurt aan een andere aftrekpost.

 

Politieke partijen willen de mkb-winstvrijstelling aanpakken

Let goed op welke politieke partij u stemt in maart. Groen links wil dit belastingvoordeel voor de zzp’ er in zijn geheel verwijderen. De besparing zou zo’n twee miljard opleveren. Maar ook de PvdA en de SGP willen de mkb-winstvrijstelling verlagen.

Waar Eric Wiebes wil de Wet DBA al voor onrust zorgde tussen zzp’ er en opdrachtgever, met als gevolg minder opdrachten voor duizenden zzp’ ers staat nu de mkb-winstvrijstelling weer ter discussie. Wat volgt.

Pin It on Pinterest