De strijd om de stem van de zzp’ er is in volle gang. Diverse partijen nemen standpunten t.b.v de zzp’ er op in hun programma. De PvdA wil het goedkoper en makkelijker maken om als zelfstandige in jezelf te investeren d.m.v. extra scholing.

 

PvdA neemt ZZP' er op in verkiezingsprogramma

PvdA verkiezingsprogramma

In het programma van de PvdA is ook ogenomen dat zzp’ers meer zekerheid moeten krijgen doordat ze bijvoorbeeld collectief mogen gaan onderhandelen met opdrachtgevers. Die mogen geen opdrachten meer verstrekken onder het minimumloon.

PvdA-Kamerlid en nu nog vicepreses van de FNV Gijs van Dijk zegt. “Als zzp’ er kun je in veel gevallen geen goed tarief vragen. Sommigen verdienen daardoor niet genoeg voor een verzekering. Ik vind daarom dat je in een aantal sectoren een minimumtarief moet afspreken.”

De PvdA stelt dat er ook zzp’ers zijn die door omstandigheid of door een voormalige werkgever gedwongen worden in werk dat, behalve dat ze geen sociale zekerheid hebben, nauwelijks te onderscheiden is van loonarbeid.

Ook verzekeraars azen, via de politiek, uiteraard op zoveel mogelijk zzp’ ers. Daarom laait uiteraard ook de roep om de verplicht collectieve verzekering weer op.

Meer mooie verhalen. Zo wordt de zzp’ er zo op de voordelen gewezen, terwijl keuzevrijheid juist een democratisch recht is voor de zelfstandige.

In het programma van de PvdA staat ook een verplichte basisverzekering voor de zzp’ er vermeld.

 

PvdA verkiezingsprogramma

Pin It on Pinterest