Samson en Buma willen ZZP’ er aan pensioen en AOV

PvdA-voorman Samsom en CDA-voorman Buma lijken op weinig steun van de zzp’ er te rekenen bij de volgende verkiezingen. Het duo mag in de Volkskrant verhaal doen van hun ideeën over de zzp’ er en bevestigt maar weer eens dat ze de zzp’ er liever kwijt dan rijk zijn.

De Wet DBA zorgt er al voor dat de zzp’ er anno nu in de problemen komt door onzekerheid en of angst bij de opdrachtgever. Deze opdrachtgevers vaarden juist jaren zeer wel bij de flexibele inzetbaarheid van de zzp’ er.

AOV

Vele zelfstandigen werden ook juist door de overheid gepusht om als zzp’ er et starten. Samson en Buma willen van de zzp’ er een verkapte loonslaaf maken. Ze zeggen zich zorgen te maken over  ‘De ongebreidelde groei van het aantal zzp’ers dat aan de slag gaat zonder verzekering tegen langdurige arbeidsongeschiktheid. En zonder te sparen voor pensioen.’’ Het duo noemt dit ‘ onwenselijke ontwikkelingen.’

 

youtube-zzp-boekhouder-expertvideos

De verzekeraars zij blij met deze woorden. De ZZP’ er kon en mag nog altijd zelf beslissen of hij zich verzekerd of niet. Hij/zij kent de consequenties en heeft zich vaak ook verdiept in hoeveel een AOV of pensioen .t.z.t. daadwerkelijk uitkeert.

Bekijk dit filmpje van radar over de AOV en wel of niet uitkeren

Pin It on Pinterest