Als student dien je creatief te zijn. Heb je een bijbaan dan kan je aan het einde van het jaar de ingehouden loonheffing vaak terugkrijgen via een belastingaangifte Inkomstenbelasting. Maar ook schijnt geld lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) interessant te zijn. Veel studenten lenen meer geld dan ze voor hun studie nodig hebben.

Het Nibud geeft aan dat studenten dat vooral doen om geld achter de hand te houden voor na de studie, om nu al te sparen voor de aankoop van een eigen woning.

Geef de student eens ongelijk, lenen bi DUO is veel voordeliger dan bij de bank.

 

Studenten lenen meer bij DUO dan ze nodig hebben

Inkomstenbelasting terug student bijbaan

Heb je een bijbaan als student, check je ook nog even de jaren 2011 tot en met 2015. Wellicht had je in die jaren ook recht op teruggave IB.

Hebben je ouders een bedrijf dan kun je ook nog overleggen om voor hen te werken en op de loonlijst te komen, de kosten zijn voor je ouders aftrekbaar en bij jou vaak in een veel lager tarief belast.

Video ThumbnailAls student dien je creatief te zijn. Heb je een bijbaan dan kan je aan het einde van het jaar de ingehouden loonheffing vaak terugkrijgen via een belastingaangifte Inkomstenbelasting. Maar ook schijnt geld lenen bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) interessant te zijn. Veel studenten lenen meer

 

 

Pin It on Pinterest