Ruim 270 zzp’ ers vonden maandagavond de weg naar Tata Steel waar het zzp-event Succesvol zzp’en werd gehouden. Een avond met lezingen, workshops en twee keynotesprekers die hoogte- en dieptepunten afwisselen. Een blog/column met sfeerexpressie.

De parkeerplaats achter de Wenckebachweg staat vol, een touringcar van Jan de Wit rijdt af en aan van station Beverwijk om de nieuwsgierige zzp’ ers naar de plaats van bestemming te brengen.

In de zaal wordt op twee schermen, zo groot als het scorebord in de Johan Cruijff Arena, de informatie getoond.

Hoofd interne communicatie van Tata Steel Hank Poot zegt nog nooit zoveel energie te zijn tegengekomen op de maandagavond. ,,Samenwerken wordt steeds belangrijker”, zegt hij. ,,En waarde creëren. Zzp’ ers en ook een groot concern als Tata Steel kunnen het niet meer alleen doen. Wellicht dat er straks dan ook een joint venture komt met een Duits bedrijf….”

Flexibele zzp’er

Dennis Straat van de gemeente Zaanstad geeft aan dat bedrijven anno 2017 flexibiliteit zoeken. En die biedt de zzp’ er. Daarnaast zoeken de twintigers van nu ook steeds meer flexibel werk. ,,Als gemeente maken we niet alleen graag gebruik van de kennis van de zzp’ er, maar als je als zzp’ er dan ook nog een goed netwerk hebt, dan is dat een pré.”

Video ThumbnailRuim 270 zzp' ers vonden maandagavond de weg naar Tata Steel waar het zzp-event Succesvol zzp’en werd gehouden. Een avond met lezingen, workshops en twee keynotesprekers die hoogte- en dieptepunten afwisselen. Een blog/column met sfeerexpressie. De parkeerplaats achter de Wenckebachweg staat vol, ee

 

IJmuidenaar Henk Jan Hoekstra is samen met zijn partner Evelien Vreman op het event afgekomen. Hoekstra leerde op het Ichthus College in IJmuiden de Duitse woorden waarna de derde naamval volgt – mit, nach, bei, seit, von zu, uit zijn hoofd, maar bleek in de praktijk véél handiger met zijn handen.

Samen met zijn broer Piet reorganiseert hij onder de naam De Keukenvernieuwers in een straal van 95 kilometer rond de IJmond bestaande keukens of plaatst hij nieuwe keukens-op maat. ,,Ik zit al tot en met maart volgeboekt”, zegt hij. Zijn partner Evelien Vreman is eigenaar van de Kennemerloopfiets.

Samen luisteren zij naar Femke Hogema, die anno 2017 het evangelie van iemand anders, Profit First, verkondigt. Een succesvolle onderneemster die inspeelt op de angst van vele zzp’ ers – het niet hebben van genoeg geld of het niet kunnen managen van geld.

De NLP-mastercoach heeft het niet over passie voor je vak of het verlenen van service aan de klant, maar presenteert op Amerikaanse wijze een model dat uitgaat van eerst aan je winst denken. ,Je mag een geldwolf zijn,” zegt ze.

Zelf gaat het de auteur van meerdere boeken financieel voor de wind. Ze showt de diamant die om haar hals hangt, heeft het over de vakantie naar Disneyworld Parijs.

Allemaal bereikt door hard werken en het hanteren van verschillende potjes voor uitgaven. Welke zzp’ er wil niet ook zo succesvol zijn……

 

Succesvol zzp-event met KvK en Rabobank IJmond bij Tata Steel

Wet van Parkinson

Hogema hanteert de Wet van Parkinson, iedereen benut de beschikbare ruimte die hij heeft. De zzp’er geeft vaak uit wat beschikbaar is en krijgt dan later nog te maken met de te betalen belasting.

Ze adviseert de zzp’ er om VIER! bankrekeningen te openen.

  • Eën voor de winst,
  • eén voor zijn salaris -lees, privéopname,
  • eén voor belastingen,
  • en eén voor kosten…..

Het verhaal zorgt voor interesse, maar ook voor een zucht én een glimlach op het gezicht van menige zzp’ er. De uitvoering van het theoretisch uitstekende boek, is in de praktijk niet voor iedereen hanteerbaar.

Het model is wellicht handig voor de zzp’ er die absoluut geen structuur en overzicht heeft, maar als het gros van de zzp’ ers zich bewust is dat hij gemiddeld zo’n vijftig procent van de omzet niet uitgeeft, maar beschikbaar houdt voor de BTW en Inkomstenbelasting, dan is-ie al bewust bekwaam en zal hij/zij het later ook onbewust kunnen toepassen.

 

Succesvol zzp-event met KvK en Rabobank IJmond bij Tata Steel

Brainstormen op Succesvol zzp-event met KvK en Rabobank IJmond

De tweede keynote spreker Erik Peekel noemt zichzelf de superbrainstormer en zorgt dat de zzp’ er in beweging én in contact komt met de andere zzp’ ers De oneven rijen draaien zich om en beginnen een gesprek met hun achterburen. Peekel begrijpt de essentie van het ondernemen, zorg dat je verhaal onthouden wordt.

Hij is een storyteller en weet dat het verhaal dat fotograaf Michel Mulder vertelt over zijn driedaagse verblijf voor een fotoshoot in een onderzeeër blijft hangen, omdat het bijzonder is. Peekel vraagt om je buurman tips te geven om ‘ handel’  binnen te halen . ‘ Ga uit eten met je toekomstige klant’ en ‘ Geef wat gratis weg’, zijn de meest gehoorde adviezen.

Na de lezingen kunnen de zzp’ ers kiezen uit twee van de zeven workshops. Geldzaken voor de zzp’ers door Julia Foekema, het Business Model Canvas van de Rabobank IJmond en Durf te vragen van de KvK en gepresenteerd door Angèle Magré.

Crowdfunding voor de zzp’ er op zzp-event met KvK en Rabobank

Bij Geldzaken voor de zzp’ers geven twee adviseurs van de NOAB extra informatie over hoe je als zzp’ er aan geld kan komen, waaronder crowdfunding en wat goede online boekhoudsoftware is voor de zzp’ er. De jonge en oudere zzp’ er luistert aandachtig. Ook de 62 jarige oud voetbalprof Joop Böckling is aanwezig bij één van de lezingen.ff

De spits die met HFC Haarlem in 1981 meedeed in De Meer toenfJohan Cruijff zijn rentree maakte bij Ajax en zag dat Cruijff met een fenomenale boogbal doelman Edward Metgod passeerde, is één van de oudere zzp’ ers die zich ook blijft doorontwikkelen.

Video ThumbnailRuim 270 zzp' ers vonden maandagavond de weg naar Tata Steel waar het zzp-event Succesvol zzp’en werd gehouden. Een avond met lezingen, workshops en twee keynotesprekers die hoogte- en dieptepunten afwisselen. Een blog/column met sfeerexpressie. De parkeerplaats achter de Wenckebachweg staat vol, ee

 

Pin It on Pinterest