Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de lijst met zzp-mkb-bedrijven die compensatie kunnen krijgen door de uitbraak van het coronavirus vergroot. Deze TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) is van toepassing op diverse ZZP/MKB-ondernemers.

TOGS-regeling

Zij kunnen eenmalig 4000 euro als gift ontvangen. Het gaat hier b.v. om restaurants, café ‘s, reisbureaus, autorijscholen, sportscholen, kappers, schoonheidsspecialisten, pedicures en manicures en visagisten. Deze TOGS-regeling was eerder alleen bedoeld voor bedrijven die rechtstreeks getroffen worden door de kabinetsmaatregelen, de horeca en sportclubs, maar daar komen de zzp’ers en mkb’ers in de ‘non-food-sector’, zoals de winkeliers bij.

 

TOGS-regeling verder uitgebreid

Inschrijving KVK is leidend

Toen u zich inschreef als bedrijf heeft u bij de KVK een code gehad met de hoofdactiviteit van uw zaak. De SBI-code. Deze Standaard Bedrijfsindeling code bestaat uit 4 of 5 cijfers.
Als bij uw KvK-inschrijving op 15 maart één van de specifiek aangewezen SBI code vermeldt staat als hoofdactiviteit, komt u in de basis in aanmerking, mits u uiteraard ook aan de overige voorwaarden voldoet.

U kunt uw SBI-code vinden op uw KvK uittreksel. Voorwaarde is wel dat u een ander vestigingsadres heeft dan uw huisadres. Uw zaak dient met dit fysieke vestigingsadres voor 15 maart zijn ingeschreven bij de KvK.

Wat diende er ui t de Handelsregister te staan op 15 maart 2020:

  • U heeft niet meer dan  250 werknemers
  • De SBI-code staat op lijst met KVK SBI-codes die zijn aangemerkt
  • Het bedrijf heeft een echte vestiging in Nederland. Dus niet vanaf huisadres.U moet dan nog wel aantonen en verklaren dat in de periode van 16 maart 2020 t/m 15 juni 2020 een omzetverlies verwacht van minimaal vier mille. En u in dit tijdvak ook minimaal € 4.000 aan vaste lasten verwacht.

Voor de aanvraag heeft u e.e.a. nodig

  • DigiD;
  • uw KVK-nummer);
  • BI-code van de hoofdactiviteit van uw onderneming;
  • het bankrekeningnummer van uw bedrijf;
  • correspondentie- en bezoekadres van uw onderneming;
  • naam, gsmnummer en e-mailadres.

Video ThumbnailHet ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft de lijst met zzp-mkb-bedrijven die compensatie kunnen krijgen door de uitbraak van het coronavirus vergroot. Deze TOGS-regeling (Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19) is van toepassing op diverse ZZP/MKB-ondernemers. TOGS-regeli

Pin It on Pinterest