Een lage hypotheekrente die steeds verder daalt en hoge huurprijzen zorgen nog steeds voor een kopersmarkt. Er zijn nog nooit zoveel huizen verkocht als in het derde kwartaal van 2017. Ook het vierde kwartaal leek een topper te worden omdat de hypotheekregels in 2018 zouden wijzigen. U mag dan nog maar 100 procent lenen i.p.v. 101 procent van de koopprijs lenen. Met name voor starters een belangrijk verschil.

Video ThumbnailEen lage hypotheekrente die steeds verder daalt en hoge huurprijzen zorgen nog steeds voor een kopersmarkt. Er zijn nog nooit zoveel huizen verkocht als in het derde kwartaal van 2017. Ook het vierde kwartaal leek een topper te worden omdat de hypotheekregels in 2018 zouden wijzigen. U mag dan nog m

 

Maar saillant genoeg besliste Rutte III dat bij samenwoners het tweede inkomen in 2018 voor 70 procent wordt meegenomen in plaats van voor 60 procent.  Een aanzienlijk voordeel dat de verlaging van 100 procent financiering van de eigen woning in plaats van 101 procent teniet doet.

De komende jaren gaat het tweede inkomen geleidelijk voor 100 procent meetellen. Dit voorkomt dat verschillen tussen een- en tweeverdieners te sterk oplopen. Dat schrijft minister Plasterk (BZK)  mede namens minister Dijsselbloem (Financiën) in een brief aan de Tweede Kamer over de leennormen voor een hypotheek.

Het vierde kwartaal zullen er veel huizen verkocht worden en in 2018 zijn de leenvoorwaarden in elk geval gunstig.

 

Tweeverdieners krijgen hogere hypotheek in 2018

Pin It on Pinterest