Uw zoon/dochter studeert en is op zoek naar vakantiewerk. U heeft een eigen bedrijf en kan wel wat hulp gebruiken en uw kind volgt ook nog een studie die in de lijn ligt van uw zzp-vak.

Als uw kind gaat meewerken in uw zaak, zijn de loonkosten voor u aftrekbaar en ws bij uw kind onbelast, mist die onder een bepaalde inkomensgrens blijft.

 

Vakantiewerk voor uw kind. Neem uw kind in loondienst

Geen belasting bij vakantiewerk

Formeel is het loon bij uw kind belast met loonheffing, maar door de algemene heffingskorting en de arbeidskorting hoeft uw kind in veel gevallen geen Inkomstenbelasting te betalen.
Alleen al door de algemene heffingskorting hoeft een werknemer over een inkomen tot € 6.758 bruto per jaar geen belasting te betalen.

 

Prijzen Contact Referenties

Maximaal bijverdienen?

Zit uw kind op school op het mbo? Of op het hbo of een universiteit en valt hij of zij nog onder het oude stelsel van studiefinanciering? Dan mag maar een maximaal bedrag van € 14.682,96 bruto per jaar worden bijverdiend zonder dat de studiefinanciering in gevaar komt.
Normale vergoeding
Let op. Betaal uw kind wel een normale vergoeding, die u ook aan een ander zou betalen voor deze functie.

 

zzp boekhouding

Video ThumbnailUw zoon/dochter studeert en is op zoek naar vakantiewerk. U heeft een eigen bedrijf en kan wel wat hulp gebruiken en uw kind volgt ook nog een studie die in de lijn ligt van uw zzp-vak. Als uw kind gaat meewerken in uw zaak, zijn de loonkosten voor u aftrekbaar en ws bij uw kind onbelast, mist die o

 

Pin It on Pinterest