Als u zzp’ er bent en verliefd en in 2018 wilt gaan trouwen, neem dan contact op met deskundige op het gebied van huwelijksvermogensrecht, een accountant en/of een jurist . In 2018 verandert er namelijk nogal e.e.a in het huwelijksvermogensrecht.

U trouwt in 2018 niet automatisch in algehele gemeenschap van goederen. Algehele gemeenschap houdt in alle goederen en schulden die echtgenoten voor het huwelijk gezamenlijk al hadden en alle goederen en schulden die echtgenoten vanaf de aanvang van de gemeenschap tot aan de ontbinding van de gemeenschap verkrijgen of maken, met uitzondering van wat u krijgt uit erfenis of schenking

Veranderingen huwelijksvermogensrecht in 2018

Wat verandert m.i.v. 2018 huwelijksvermogensrecht in 2018

Anno 2017 is nog een uitsluitingsclausule van kracht. Als de erflater of schenker in zijn testament zet
dat een erfenis of schenking buiten de gemeenschap van goederen valt.
In 2018 kan een insluitingsclausule worden opgenomen. Die clausule zorgt ervoor dat de gift of erfenis juist wel in de gemeenschap valt, indien de schenker of erflater dat wenst.

Ondernemingsvermogen
Voorhuwelijks ondernemingsvermogen valt niet in de gemeenschap. Leg het vermogen van de onderneming en het privévermogen van u en uw partner voor het huwelijk nauwkeurig vast. Dit dient te worden berekend.
Aan het einde van het huwelijk zal dit wederom moeten gebeuren.

Video Thumbnail

Totaalwinst van de onderneming
Wilt u als ondernemer een huwelijk aangaan, dan is het verstandig dat uw accountant de gerealiseerde totaalwinst van de onderneming vaststelt op het moment van het aanvangen van de gemeenschap.

Als u zzp’ er bent en wilt gaan trouwen neem dan contact op met een deskundige op het gebied van huwelijksvermogensrecht, een accountant en/of een jurist.

 

Contact ons voor meer informatie over uw boekhouding of bekijk deze video.

Pin It on Pinterest