Verzekeringen voor de ZZP’er

Welke verzekeringen kan de ZZP’er afsluiten?

Voor het ZZP bedrijf zijn er:

Voor de ZZP’er zelf zijn er;

De Aansprakelijkheidsverzekering

Doel: geeft dekking als de ZZP’er schade bij klanten heeft veroorzaakt of als geleverde productenlichamelijk letsel of materiële schade hebben veroorzaakt.  De Aansprakelijkheidsverzekering geeft ook dekking als werknemers het slachtoffer worden bij  een ongeluk in werktijd.

 

 

skydiven uit een vliegtuig

Als ZZP’er doet u er verstandig aan zich goed te verzekeren

Verzekering van het bedrijfsvermogen

BV verzekering voor

  • pand,
  • machines,
  • inventaris,
  • voorraden
  • auto’s.

 

Rechtsbijstandverzekering

Als de ZZP’er juridische problemen heeft met een klant, kost de inhuur van een advocaat in de regel veel geld. Hier kunt u zich voor verzekeren. De verzekering dekt

  • advocaatkosten,
  • deurwaarderskosten
  • proceskosten.

 

Goederentransportverzekering

Handig voor transporteurs of vrachtwagenchauffeurs. De Goederentransportverzekering dekt schade die ontstaat bij het vervoer van goederen, zowel door eigen vervoer als door beroepsgoederenvervoer.

 

Kredietverzekering

Als je als ZZP’er goederen op rekening levert, loop je het risico dat je klant niet wil of kan betalen. Een kredietverzekering dekt je risico’s af.

 

Welke verzekeringen kan de ZZP’er voor zichzelf afsluiten?

 

Pensioenverzekering

Op je 67e krijg je AOW, maar voor veel zzp’ers is dat niet voldoende. Er zijn tal van pensioenverzekeringen, waaronder de lijfrente.

 

PrijzenContactReferenties

 

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Let op: dit is veelal een prijzige verzekering en er zitten nogal wat haken en ogen aan (bv uitbetalen na drie maanden ziekte etc), Aangezien er in 2009 geen werknemersverzekeringen meer zijn voor de ZZP’er, verzekeren veel ZZP ondernemers zichzelf voor arbeidsongeschiktheid.

 

Meer informatie?

  • Contact ZZP Boekhouder voor meer informatie.

Video ThumbnailVerzekeringen voor de ZZP'er Welke verzekeringen kan de ZZP’er afsluiten? Voor het ZZP bedrijf zijn er: De Aansprakelijkheidsverzekering Verzekering van het bedrijfsvermogen Rechtsbijstandverzekering Goederentransportverzekering Kredietverzekering Voor de ZZP'er zelf zijn er; Pensioenverzekering Arb

Pin It on Pinterest