Het idee om de tarieven voor de inkomstenbelasting te verlagen, zien VNO-NCW en MKB-Nederland wel zitten. De ondernemingsorganisaties zien niets in het plan van staatssecretaris Weekers (Financiën) om dit te betalen door het hogere en lagere btw-tarief samen te voegen. Zeker niet als vooruitlopend daarop het lage tarief van 6 naar 8% wordt verhoogd’, las ZZP boekhouder.

VNO-NCW VERHOGING LAGE BTW SCHADELIJK

Volgens VNO-NCW en MKB-Nederland is verhoging van het lage btw-tarief schadelijk voor zowel consumenten als bedrijven. De timing is daarbij ook slecht. Veel bedrijven hebben zich nog niet hersteld van de crisis.
Ook waarschuwen de ondernemingsorganisaties dat het effect van een verschuiving van de belastingmix niet mag worden overschat. Een verhoging van de kosten van levensonderhoud doet de voordelen van verlaging van de inkomstenbelasting weer teniet, aldus VNO-NCW en MKB-Nederland.
Aantrekkelijkheid Nederland
De ondernemingsorganisaties wijzen Weekers in een persreactie op andere belangrijke belastingzaken, zoals het afschaffen van de dividendbelasting. Onze economie is erbij gebaat als Nederland aantrekkelijker blijft voor internationale ondernemingen. Ook mist het bedrijfsleven een fiscaalvriendelijke behandeling van investeringen in het midden en kleinbedrijf.

Pin It on Pinterest