Talloze zzp’ ers kampen ermee. Debiteuren die laat, te laat of soms helemaal niet betalen. Uw zzp-boekhouder boekt zo’n debiteur dan als dubieus. Maar de vordering is vaak nog niet definitief oninbaar. Is die tzt wel definitief oninbaar dan levert dat vaak een brok van teleurstelling en/of frustratie op bij de zzp’ er. Als pleister op de wonde mag hij wel de BTW weer terugvorderen. Dan moet u echter wel een verzoek indienen bij de Belastingdienst. Dit vergt vaak veel energie en als uw boekhouder het doet, dan kost het u ws. ook nog geld.

Video ThumbnailTalloze zzp' ers kampen ermee. Debiteuren die laat, te laat of soms helemaal niet betalen. Uw zzp-boekhouder boekt zo'n debiteur dan als dubieus. Maar de vordering is vaak nog niet definitief oninbaar. Is die tzt wel definitief oninbaar dan levert dat vaak een brok van teleurstelling en/of frustrati

 

 

Oninbare debiteur

Daar zit niemand op te wachten. U niet, uw boekhouder niet en de fiscus ook niet. Vandaar een voorstel bij Prinsjesdag,Heeft u een oninbare vordering? Als het aan het kabinet ligt, hoeft u voortaan nog maar een jaar te wachten tot u de afgedragen btw over deze vordering kunt terugvragen in uw reguliere btw-aangifte.

let op het is nog niet defintief, maar het lijkt een oplossing.

 

 

Voorstel oninbare debiteur afboeken in 2017

Pin It on Pinterest