Het was voor véél psychologen zonder BIG-registratie een doorn in het oog. Zij wilden graag zonder BTW facturen. Nu is er witte rook. Zo lieten het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) en de Belastingdienst weten.

Uiteraard geldt deze vrijstelling voor BTW alleen op geleverde gezondheidskundige diensten en moet het diensten betreffen op het deskundigheidsgebied van de psycholoog.

 

' Vrijstelling voor psycholoog zonder BIG'

Vrijstelling

Bent u het bezit zijn van een universitair diploma psychologie en valt u niet of nog niet onder de BIG dan kunt u  onder voorwaarden de btw-vrijstelling toepassen.

Ook de kinder- en jeugdpsycholoog en orthopedagoog generalist kunnen voor hun gezondheidskundige diensten de vrijstelling toepassen.

De psychologen Arbeid en Gezondheid NIP kunnen om dezelfde reden de vrijstelling toepassen mits de door deze beroepsbeoefenaren verrichte diensten kwalificeren als gezondheidskundige diensten(hetgeen veelal niet het geval is).

Bel/check of mail over hoe het proces er uitgaat zien met het NIP.

N.B. Neem eerst contact op met NIP en uw boekhouder of de Belastingdienst voordat u overgaat tot het facturene zonder BTW.

 

youtube-zzp-boekhouder-expertvideos

 

Pin It on Pinterest