Wat is een rittenadministratie. Als zzp’er houd je een kilometerregistratie bij als je een zakelijke auto hebt en geen bijtelling wilt voor het privégebruik auto van de zaak. Rijd u per jaar meer dan 500 kilometer met uw zakelijke auto privé dan moet u bijtellen over de cataloguswaarde van de auto inclusief BTW en BPM.
Wilt u ontkomen aan de bijtelling houd een kilometer administratie bij. Dit kan u duizenden euro aan bijtelling besparen. De bijtelling geldt zowel voor de Inkomstenbelasting als voor de btw.

 

Wat is een rittenadministratie

Wat moet u bijhouden bij de rittenadministratie

  • Het merk en het type van de auto.
  • Kentekennummer en de dag van eerste afgifte van de auto.
  • De tijd dat u er in dat boekjaar in reed.
  • Beginstand en eindstand van de kilometerteller.
  • U dient het adres van het vertrek- en aankomst te noteren. En of de rit privé is of zakelijk.
  • Elke rit dus afzonderlijk opnemen. Gaat u ’s ochtend naar uw werkplek en in de avond weer terug dan zijn het twee ritten. Anno 2020 is het vrij simpel bij te houden. Er zijn diverse apps voor op de iPhone en een Android smartphone. Op papier mag ook nog steeds of in excel.

Rittenadministratie controle door de fiscus

U dient te zorgen dat uw agenda wel overeenkomt met de opgegeven zakelijke ritten.
Bewaar daarom voor zeven jaar, agenda, facturen garage voor onderhoud en apk,
pin altijd uw benzine en bewaar de bonnen. Werk de administratie periodiek bij, zodat je er niet tijdens de feestdagen aan het eind van het jaar.

Is uw auto stuk en huurt u een andere auto ook dan dient u kilometeradministratie bi te houden.
Maakt u gebruik van een ingebouwde rittenadmin check elke maand of het klopt.

Video ThumbnailWat is een rittenadministratie. Als zzp’er houd je een kilometerregistratie bij als je een zakelijke auto hebt en geen bijtelling wilt voor het privégebruik auto van de zaak. Rijd u per jaar meer dan 500 kilometer met uw zakelijke auto privé dan moet u bijtellen over de cataloguswaarde van de auto i

Pin It on Pinterest