ZZP-boekhouder verloot in de maand van de vrouwelijke zzp’ er – september- drie inspiratie-films. Het zijn films die zich uitstekend lenen om te relaxen, te genieten van de sfeer en personages, maar die ook een diepere laag hebben. Juist JIJ als vrouwelijke zzp’ er met passie kan ook de reis van de archetypische held –zoals in deze film beschreven- maken.

De films zijn

P.S. Voor de mannen onder de zzp’ er verloot zzp-boekhouder volgende maand ook drie inspiratie-films.

De films zijn

  • Invictus met Mandela
  • Coach Carter
  • We are Marshall

Let op U kunt alleen in aanmerking komen als u dit bericht deelt op Facebook en of LinkedIn of retweet.

Vrouwelijk leiderschap

Whale rider

Fantastische film over een Maori-meisje –Pai- wordt als tweeling geboren. Haar broertje –het beoogde nieuwe stamhoofd -overlijdt bij de geboorte en vrouwen hebben –in die tijd en in die cultuur -nog niet de rechten van een jongen.

Haar opa heeft het voor het zeggen en ziet de kwaliteiten van het meisje niet. De film laat op een mooie manier al een paar keer zien dat Pai slimmer en handiger is dan menigeen. Opa zoekt echter een mannelijke opvolger.

Waarom, omdat het altijd –traditie- zo geweest is. Bewustwording en verandering daar staat hij –nog- niet voor open.

Video ThumbnailZZP-boekhouder verloot in de maand van de vrouwelijke zzp’ er – september- drie inspiratie-films. Het zijn films die zich uitstekend lenen om te relaxen, te genieten van de sfeer en personages, maar die ook een diepere laag hebben. Juist JIJ als vrouwelijke zzp’ er met passie kan ook de reis van de

 

De film vertelt hoe een jong Maori-meisje opgroeit tot held van haar stam. In de mythologie van de Maori is een van de “ouden Paikea, de Whale Rider (walvisruiter), die kan communiceren met de walvissen daar aan land gekomen.

Pai blijkt deze kwaliteiten van de “ouden” bezit om te kunnen praten met walvissen. Om tot stamhoofd benoemd te worden moet ze –de reis van de held afleggen- weerstand overwinnen, een mentor tegenkomen…

Whale Rider heeft het allemaal en kan uitstekend dienen om ontluikende kwaliteiten van vrouwelijk leiderschap te ontplooien en stimuleren.

Vragen aan jou

 

  • Schuilt er een leider in jou.
  • Benut je die kwaliteiten in de huidige situatie.
  • Wie of wat staat je in de weg.
  • Volg je je hart.
  • Wie of wat belemmert je.
  • Hoe motiveert deze film je.
  • Wat zijn je ontwikkelpunten

Retweet dit bericht of deel hem op Facebook/LinkedIn en maak alleeen dan kans op één film van Whale Rider. De winnaar ontvangt de dvd aangetekend thuis.

De loting vindt plaats op 27 september.

 

Week vrouwelijke ondernemer' win DVD Whale Rider' Deel dit bericht!

Pin It on Pinterest