280

Achterstanden boekhouding

Achterstanden boekhouding als zzp’er? Dat kan gebeuren. ZZP-boekhouder is gespecialiseerd in het helpen en bijstaan van de zzp’er met een boekhoud achterstand. Vaste all-in-prijs 960 euro excl. btw per jaar. Bel 06-13936399. De administatie dient wel compleet te worden aangeleverd. Dus opeenlopende nummering van verkoop facturen, alle bankafschiften etcetera.

Achterstanden boekhouding

Veelal legt de Belastingdienst als u een achterstand boekhouding heeft en de aangiften niet indient hoge ambtshalve belastingaanslagen op.

Wij regelen voor u als eerste de communicatie met de belastingdienst en de deurwaarder, zowel schriftelijk als verbaal. Daarnaast zorgen wij voor het maken van bezwaar- en/of uitstel voor het indienen van de aangiften, wij sturen na het verwerken van de achterstand boekhouding juiste belastingaangiften in.

Ambtshalve aanslag door achterstanden boekhouding

Als u een blauwe brief ontvangt met een hoge schatting van uw belastbaar inkomen dan moet u uit uw stoel komen. Naast de hoge aanslag zijn er ook kosten verbonden aan zo’n aanslag en die blijven maar oplopen zolang u achterover blijft leunen.

Heeft u als ZZP’er:

 •  te kampen met achterstanden boekhouding
 •  heeft u problemen met de Belastingdienst
 •  of komt de deurwaarder vaak bij u langs?

Neem dan contact op met ZZP boekhouder. Wij hebben ervaring met dit een situatie zoals met een achterstand boekhouding  en kunnen u lucht geven in lastige tijden.

 

Achterstanden boekhouding, veelal komt dit door

 • Betalingsproblemen door bv slecht betalende debiteuren
 • Door persoonlijke omstandigheden niet in staat geweest om orde op zaken te stellen
 • Post van Belastingdienst blijft ongeopend

 

Prijzen Contact Referenties

Goede resultaten

ZZP boekhouder heeft eerder al goede resultaten geboekt met ZZP’ers die betalingsproblemen of achterstanden boekhouding hadden en die evt correct opgelegde aanslagen daarna wel betalen.

De administratie van die ZZP’ers staat nu weer helemaal op de rails. Als u ook aan uw verplichtingen voldoet naar de fiscus dan kunt u weer met een schone starten.

 

Achterstanden boekhouding

In veel van deze gevallen dachten cliënten dat het probleem niet te verhelpen was. Maar de ZZP Boekhouder kan door zijn ervaring en contacten vaak meer doen dan u denkt.

 • Bij een achterstand boekhouding halen wij direct de kou uit de lucht door de fiscus en evt. de deurwaarder te contacten. Wij gaan in gesprek met ze.
 • Het invoeren van achterstanden boekhouding zoals alle verkoopfacturen met opeenlopende nummering, de inkoopfacturen,
 • verwerken van mutaties van  de bank, giro, kasboek. Let wel u dient de gehele bank en verkoopfacturen en inkoopfacturen te overleggen. Bij ontbrekende verkoopfacturen of een nummering die u niet kunt uitleggen, nemen wij de klus niet aan.
 • het samenstellen van de balans-en winst en verliesrekening
 • verzorgen van de aangifte Inkomstenbelasting 2024 (IB).
 • Aangifte omzetbelasting/btw aangifte per kwartaal verzorgen.
 • U dient vervolgens wel de nog openstaande bedragen zelf te voldoen. U vindt het betalingskenmerk belastingdienst op de acceptgiro.

 

Meest gestelde vragen aan ZZP-Boekhouder

 

Praktijkvoorbeeld

Een zzp’er in de bouw lag in scheiding en had zo veel aan zijn hoofd dat hij de blauwe brieven niet meer opende en jarenlang vergat om zijn aangifte omzetbelasting in te dienen. Ook de aangifte Inkomstenbelasting 2018 schoot er bij in. Gevolg, een achterstand boekhouding.

Achterstanden boekhouding

Hij belde met de vraag of zzp-boekhouder dat z.s.m. kon regelen. We werden pas ingeschakeld toen de achterstand al behoorlijk was. De administratie van de laatste drie jaren ontbrak.
Wij hebben de fiscus en de deurwaarder gebeld, toen was de druk een beetje van de ketel.

Inventariseren achterstanden boekhouding

Wij hebben geholpen de problemen te inventariseren en te verzamelen wat er nog wel was. En de bank gebeld om de ontbrekende afschriften in deze achterstanden boekhouding aan te leveren. En de klant leverde alle verkoopfacturen aan, die opeenlopend genummerd waren. Hetgeen voor ons een vereiste is.
We hebben samen de boekhouding gereconstrueerd en de klant heeft de nog openstaande bedragen voldaan.

Let op. Wij vullen geen schriftelijk verzoek om een betalingsregeling in als achteraf blijkt u meerdere jaren achterstallige belasting moet betalen. Die verantwoordelijkheid en aanlevering ligt bij de klant. Uiteraard leveren wij u wel de balans die u daarin kunt verwerken. Dus komt u in 2021 met de boekhouding van 2016 tot en met 2020 en dient u over vijf jaar nog Inkomstenbelasting en BTW te betalen dan dient u daar zelf een regeling voor te treffen met uw bank, de belastingdienst of een andere geldschieter.

NB Onze uren die wij moeten maken bij een boekenonderzoek/belastingcontrole zitten niet in de prijs inbegrepen. U krijgt een boekenonderzoek. Dat kan bij u thuis plaatsvinden of bij ons op kantoor. Bij u thuis dient u zelf aanwezig te zijn. Bij ons op kantoor nemen wij – tegen een afgesproken vergoeding- de honneurs waar, verzamelen we de vragen van de fiscus en bespreken een en ander met u als klant. Als u wilt dat wij vooraf de boekhouding nog even door nemen dan zijn daar ook extra kosten aan verbonden, die niet in de het jaarpakket zitten.

De afwikkeling van het controlerapport met de fiscus kunnen wij verzorgen tegen een uurtarief. Geeft u hier geen opdracht voor dan mag u dit zelf voor uw rekening nemen.

Aanslagen omzetbelasting naar nul gebracht

De klant moest uiteindelijk wel Inkomstenbelasting en de boetes voldoen, daar ontkom je niet aan. Maar alle ambtshalve aanslagen Omzetbelasting werden naar nul gebracht en soms kwam er zelfs geld terug. De zzp’er factureerde BTW-verlegd en hoefde helemaal geen BTW af te dragen. Maar als je in Nederland niet of te laat aangifte indient dan worden er hoge ambtshalve boetes opgelegd.

Al met al werden de aanslagen met ruim 80.000 euro verlaagd. Moet u na een controle nog wel omzetbelasting betalen dan dient u dat ook z.s.m. te doen.

De afwikkeling van een controlerapport n.a.v. boekencontrole met de fiscus kunnen wij verzorgen tegen een uurtarief. Geeft u hier geen opdracht voor dan mag u dit werk zelf voor uw rekening nemen.

 

Achterstanden boekhouding

 • Heeft u te maken met achterstanden boekhouding, meestal meerdere jaren?
 • Of bent u door persoonlijke omstandigheden niet in staat geweest om uw aangifte in te dienen?
 • Lever dan uw complete administratie aan bij ZZP boekhouder.
Prijzen Contact Referenties

Wat hebben wij van u nodig

 

 • verkoopfacturen
 • inkoopfacturen
 • bankafschriften
 • de kas
 • aanslagen Belastingdienst
 • correspondentie Belastingdienst

Ambtshalve aanslag ontvangen wat betekenen de codes?

Heeft u te maken met achterstanden boekhouding dan krijgt u een aanslag van de Belastingdienst. Dan staan daar codes op. De H.86 betekent in vakjargon de definitieve aanslag Inkomstenbelasting over 2018.
De H.80 is de eerste voorlopige aanslag.

De codering in letters is als volgt:

Omzetbelasting
B – Omzetbelasting
F – Naheffingsaanslag omzetbelasting

Inkomstenbelasting
H – Inkomstenbelasting en premie volksverzekeringen

Zorgverzekeringswet
W – Zorgverzekeringswet

Motorrijtuigenbelasting

M – Motorrijtuigenbelasting
Y – Naheffingsaanslag motorrijtuigenbelasting

U ziet eerst uw BSN (burgerservicenummer) en dan de letter van de belasting,

BTW

De periodecodes zijn maandnummers of indien kwartalen:
Voorbeelden (0000.00.000 als fiscaal / BSN nummer):
188733483.H.86 – Definitieve aanslag inkomstenbelasting 2018
188733483. 8070 – Omzetbelasting juli 2018

 

Benader ZZP Boekhouder bij achterstanden boekhouding

Meer informatie

 • Contact ZZP Boekhouder voor meer informatie.
 • Telefoon: 06 1393 6399

Achterstanden boekhouding

Ik ben vanaf 2019 bij peter hij is toppie boekhouder altijd goed geregeld
Ahmad Hfnie
Since 2022 working together with Peter . I can recommend him for all .Always... everything done in the time with nice results.Lees meer
Patryk Stanior
Peter werkt accuraat en is vakkundig. Staat je altijd netjes te woord en is... oplossingsgericht. Kan hem zeker aanbevelen.Lees meer
Ron Kanon
Ik werk al jaren naar volle tevredenheid samen met Peter. Als zzp'er kan ik met... al mijn boekhoudkundige en fiscale vragen bij hem terecht. Hij is goed bereikbaar en antwoordt snel, heel fijn. Prettig contact, vriendelijk. Regelt de zaken netjes per kwartaal en per jaar. Op basis van mijn ervaringen raad ik ZZP-Boekhouder Peter Brink van harte aan!Lees meer
Marianne Molleman
Rob Brink
Zeer goeie ervaring gehad met deze boekhouders. Groetjes Ferdi
Ferdi BikeCenter
Goeie boekhouder. Altijd bereikbaar.Denkt snel mee in oplossingen.Heeft mij... in het begin heel wat ellende bespaard!Lees meer
Sancder Vos
Goede dagPeter Brink is 100% te vertrouwenEen aanrader dus.Peter is al... 2jaar mijnBoekhouder en ben zeer tevredenFacturen boekhoudingLees meer
Michael Martin Colombo
Peter Brink denkt mee, reageert snel en is betrouwbaar. Hij is goed... geinformeerd over nieuwe regelingen/besluiten voor ZZP'ers. We werken al jaren met ZZP Boekhouder.Lees meer
Karin Frenay (Karin Frenay Artworks)
Ik René Mulder van Mulder Security zit nu vanaf 2015 bij Peter en kan niet... anders zeggen dat ik zeer tevreden ben als ik vragen heb gaat hij er gelijk mee aan de slag en komt ook met de juiste oplossingen en antwoorden helemaal topPeter is een aanrader voor een iederLees meer
Rene Mulder
I am very happy with Peter's work and all his help in the last 3 years. We had... a few complicated issues, but he always helped out to sort out the necessary documents, including reports and balances for mortgage request.Lees meer
Zoltán Pásztor
Zeer tevreden met de service van Peter. Hij heeft mij heel goed geholpen!
Kiki von Meijenfeldt
Ik laat al bijna vier jaar mijn boekhouding doen door Peter. Altijd een... prettige ervaring geweest.Peter is goed georganiseerd, betrouwbaar en snel met antwoorden. Wat ook fijn is dat hij goed en duidelijk dingen kan uitleggen die ik niet begrijp. Hij neemt de tijd om je te helpen, ook als dat wat extra werk betekent. En in mijn ervaring is Peter heel accuraat in zijn werk. Daarom mag hij mij tot een van zijn trouwe klanten rekenen.Lees meer
Lovely Uhlenbeek
Gedegen geadviseerd en snel doorverwezen
petra maas
Ik ben al sinds 2010 klant bij Zzp-boekhouder/Peter. Naar alle... tevredenheid.Het is een verademing om iemand te hebben die altijd bereid is met je mee te denken en je daarbij niet het gevoel geeft dat je ‘domme’ vragen stelt. Dat heb ik helaas wel eens anders meegemaakt.Net als veel andere kleine ondernemers, zijn financien nou niet bepaald mijn hobby en dan is het prettig om iemand te hebben die je daarbij helpt en een beetje flexibel is. Dat Peter een vast bedrag rekent, is daarbij prettig overzichtelijk. Altijd snel bereikbaar en niet te beroerd om als nodig net een stap harder te lopen. Echt een aanrader!Lees meer
Linda Metman
Peter is bereikbaar, snel en zeer behulpzaam. Nadat ik hem voorstelde waarmee... ik hulp nodig had heeft hij mij voorzien van zakelijk advies en hulp gegeven exact waar ik het nodig had. Ik ben erg tevreden en beveel Peter dan ook absoluut aan!Lees meer
Marc Smeets
Peter heeft mij geholpen met een aantal boekhoudkundige probleempjes waar ik... zelf niet uit kwam, Peter is heel direct en duidelijk.Een vakman!!!Lees meer
barry schouten
I’m very satisfied to do my administration with Peter. I recommend! It’s easy... to get contact with Peter in English.Lees meer
Katarzyna Konieczna
Als architectenbureau zijn we geen makkelijke klant voor een boekhouder. Ons... hoofddoel is niet direct het ondernemerschap. Onze focus ligt op mooie dingen maken. Ondertussen zitten we al jaren bij Peter Brink. Hij is een heel goed vakmens die voor ons naast de vaste boekhouding zelfs prognoses maakt en liquiditeitsbegrotingen opstelt. Maar vooral waarderen wij zijn menselijke kant. Hij kan zich heel goed inleven in onze situatie en denkt altijd met ons mee. Top boekhouder!Lees meer
Ruud Visser
Im very happy to do my administration with Peter. Always Professional and... helpfull!Lees meer
Damian Rydel
Als ZZP’er zocht ik naar een goede, betrouwbare en betaalbare boekhouder. Ik... ben bedrijfsmatig met hele andere dingen bezig en ik heb weinig of geen aandacht voor mijn boekhouding. En ook geen zin in.Gekregen waar ik naar op zoek was. Iemand die mij persoonlijk kan adviseren bij vragen en mijn aangifte inkomstenbelasting en jaarrekening wil verzorgen. En dat doet hij goed: degelijk advies en overzichtelijke stukken. Op mijn vragen werd binnen 24 uur gereageerd. Snelle service dus, uitstekend geholpen. Vakman.Daarom heel erg blij met Peter.Lees meer
mark sluiter
Goed bereikbaar. Heldere communicatie. Geen gedoe. Een aanrader!
Martin Faas
I'm very happy I found Peter (ZZP Boekhouder). He is very experienced about... freelancer accounting and always gives me great advice about my business, expenses and invoicing. Can only recommend his service!Lees meer
Szonja Kisgergely
Super snel en duidelijk geholpen!
natalie bogtman
Ik werk nu ruim 3 jaar met Peter als boekhouder. Prima boekhouder. To the... point. Altijd bereikbaar en vrijwel direct antwoord op vragen. Dat is heel fijn.Lees meer
Reggae Agenda.NL
Zeer kundig, super vriendelijk, service gericht en betrouwbaar. Inmiddels al... vele jaren een goede partner.Lees meer
Boudewijn En Roekshane Pool
Peter, is pragmatisch deskundig en zeer toegankelijk. Goed bereikbaar met een... snelle reactietijd. Zeer tevredenLees meer
Robert van de Velde
Peter doet al aantal jaren mijn boekhouding. Hij denkt met je me mee en komt... met informatie die betrekking heeft op je eigen branche of persoonlijke omstandigheden.Lees meer
Jeannette Huiberts
Peter is praktisch, snel en deskundig. Verstaat zijn vak en komt met besparende... tips. En wat me extra aanspreekt is dat hij echt geïnteresseerd is in mijn vakgebied (coaching / persoonlijke ontwikkeling).Lees meer
Jules Frenay
Peter staat altijd klaar met raad & daad. Snelle reactie prijs... kwaliteitsverhouding top!!Lees meer
Judica Verbaas
Peter is very good in His profesion. Always answering or calling back very... soon. . Always looking for the best solutions and His English is also good. Im very happy to have my documents in his hands!!!!Greetings KamilLees meer
Kamil Magdzinski
Peter heeft mij enorm geholpen met mijn bedrijf en begeleid in het nemen van... juiste beslissingen aangaande bedrijfsinvesteringen. Heel fijn dat hij ook in de avonduren bereikbaar is !!!Lees meer
Maravilha Maastricht
Kan niets anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben. Het is een prettig idee... wanneer een professional met je meekijkt en waar nodig aan de bel trekt of tips geeft. Een goede boekhouder neemt je een aantal zaken uit handen. Dat geeft rust. Daarnaast is ZZP-boekhouder scherp geprijsd. Ook niet onbelangrijk. Top service!Lees meer
W Equirk
Waar ik behoefte aan heb is een vraagbaak. Een plek waar in vragen kan stellen... en kan sparren. Een service die betrouwbaar is en goed werk levert. Dat heb ik gevonden. Ik weet vooraf precies wat de kosten zijn en wanneer ik vragen heb, kan ik altijd bellen. Ik ben zeer tevreden.Lees meer
Pin 12
Vooral op de hoogte van actuele wijzigingen in het zwalkenede overheidsbeleid.... VAR, Modelovereenkomsten etc. Denkt mee!Lees meer
Vincent van Witteloostuyn
Zit nu 2 jaar bij Peter en het bevalt goed. Hij is goed bereikbaar, zegt waar... het op staat en handelt snel. Hij denkt goed mee voor mij als ZZP'er. Zijn eigenzinnigheid kan ik waarderen en komt ook ten goede van mijn bedrijf. Ik kan Peter "ZZP Boekhouder" zeker aanraden!Lees meer
Gideon Biegstraaten
Vanaf het moment dat ik ZZP-er werd, werk ik samen met Peter. Hij reageert snel... op mijn vragen en is heel nauwkeurig. En dit voor een scherpe prijs!Lees meer
Nikolett Törteli
ZZP Boekhouder, de naam omschrijft alles waar hij voor staat. Een uitstekende... boekhouder voor een zzp´er. Snel en volledig. Een aanrader!Lees meer
Remco van der Linden
Goed bereikbaar- letterlijk én figuurlijk, professional- haalt het beste voor... jou uit je boekhouding, denkt in mogelijkheden, eigenzinnig- past goed bij een zzp-er :). Nog niet gebeld? Zou ik wel doen!Lees meer
Esther Hooijmaijers
goede, snelle service!
Vincent Vonk
Altijd snel reactie op vragen en dus goed bereikbaar!
Wicky van Zelst
Ik werk al jaren samen met Peter van ZZP Boekhouder en ben zeer tevreden. Wat... ik vooral prettig vind is dat ik altijd terecht kan voor vragen. Een mailtje of een telefoontje en ik krijg meteen antwoord, zelfs in het weekend. Ik vind de service ook heel compleet. Al met al een aanrader voor iedere zelfstandige!Lees meer
Dave van Deudekom
js_loader

Pin It on Pinterest